Boemba

Naam /namen: Boemba
Leeftijd(en):  bijna 8 jaar (ca. 7 jaar en 10 maanden)
Datum van laatste vaccinatie: 24-7-2017
Is het dier /zijn de dieren gechipt?  ja

Wegens persoonlijke omstandigheden zoek ik een nieuw thuis voor Boemba.
Boemba is een nagenoeg witte kat met alleen een aantal nauwelijks zichtbare zwarte haartjes tussen zijn beide kleine oortjes.

Boemba is een gemakkelijke kat, die het nodig heeft naar buiten te kunnen. Tegelijkertijd is hij ook huiselijk. In de winter is hij veel binnen, maar ook in de zomer komt hij meestal wel een paar uurtjes een dutje doen in huis. Qua vrijheid in het naar binnen en buiten gaan, is hij bij mij erg verwend. Hij heeft bij mij een kattenluik die op zijn chip werkt en kan dus altijd vrij in en uit wandelen. Als dat op zijn nieuwe adres ook zou kunnen zou dat heel fijn zijn.

Of Boemba (in huis) samen met een andere kat kan, daar kan ik eigenlijk niet veel over zeggen, want bij mij is hij de enige kat in mijn huishouden. Met de meeste buurkatten gaat het wel goed.

Boemba vindt het – als hij eenmaal aan je gewend is en het goed bij je heeft – heerlijk om geknuffeld te worden (vooral aan zijn kopje), om op schoot te zitten en om samen te spelen. Ook samen een eindje wandelen vindt hij helemaal het einde. Hij loopt dan gewoon met je mee. Zo neem ik Boemba vaak mee naar de ondergrondse container of de brievenbus. Ook loop ik weleens een rondje met hem bij mij in de buurt. Hier moet je wel op letten als je zelf echt weg wilt, want anders loopt hij achter je aan.

Boemba is een lieve en rustige kat, maar hoe hij met (kleine) kinderen  is, dat weet ik niet echt. Grotere kinderen dat zal wel gaan, denk ik, omdat die weten wat ze doen, maar garanderen kan ik het niet.

Een rustig huishouden bij een huiselijke iemand/mensen, is denk ik het meest optimaal voor hem, omdat hij dat bij mij gewend is, maar ja……

Ik geef Boemba bijna altijd droog voer (zgn. Carocroc lam). Echter als u/jullie er de voorkeur geven aan nat voer, zal hij dit heerlijk vinden. Als ik dat soms doe, wordt hij daar heel blij van. Ook andere brokjes vind hij prima. Boemba is een heel gemakkelijke eter, wat zeg ik, hij is gek op eten.

Ik geef Boemba altijd afgepaste porties (slechts 60 gram per dag van die Carocroc lam), maar het kan zijn dat hij bij buren mee-eet. Hier heb ik onvoldoende zicht op.

Boemba heeft wel een paar krabplankjes of krabpalen nodig in huis, maar welke kat niet?

AANVULLENDE INFO:

Hoe is de omgang met honden?  onbekend
Hoe is de omgang met katten?  onbekend
Hoe is de omgang met kinderen?  onbekend
Hoe reageert hij/zij op vreemden /bezoek?  redelijk, ene wel, ander niet
kan het dier alleen thuis blijven?  Ja, 8 uur (hele dag) met kattenluik.
igv kat:  is de kat alleen binnen gewend of ook aan buiten?  ja, moet los naar buiten
Zijn er medische bijzonderheden?  N.v.t.

Plaats waar dier verblijft: Zwolle

Geïnteresseerden in Boemba kunnen contact opnemen met de huidige eigenaar via:  adakuiper@hotmail.com