Chico


Ras: kruising Staffordshire-terriër
Leeftijd: geschat op ongeveer 2 jaar
Reu/teef: reu gecastreerd
Geënt en gechipt: ja
Gewicht: 24,5 kilo
Verblijft in: Rotterdam
Adoptiebijdrage: € 175,-

Kan met andere honden: ja, met vrijwel de meeste honden (zie tekst)
Kan met katten: nee
Kan met kinderen: ja, vanaf 12 jaar
Gedrag naar vreemde mensen: heel vriendelijk
Waaks: ja, vanuit zijn eigen huis laat hij weten dat hij er is
Beschermend: nee, Chico heeft een normale dosis gezond verstand en beschermt niet overdreven zijn baas
Kan los lopen: ja, op veilige plekken en bij de juiste speelmaatjes
Kan alleen thuis blijven: ja

Chico is een kleine hond, zeker in verhouding met een echte Stafford. Op de foto schat je hem waarschijnlijk een stuk groter in. Zijn pootjes zijn rank en zijn snuitje is smal. Hij is goed gesocialiseerd wat een enorm voordeel is. Chico heeft geen angsten en geen agressie waardoor hij makkelijk overal mee naartoe kan, mensen en honden kunnen hem zonder problemen passeren. Vreemde mensen kunnen hem direct aaien. Op bijvoorbeeld het strand kan Chico los lopen en hij geniet daar optimaal van. Chico maakt zelf geen ruzie met een andere hond en kan zich ook laten wegsturen door een snauw en een grom. Dominante of agressieve honden kan hij minder goed verdragen.

Chico is een knuffelkont en een blije hond, na voldoende beweging en afwisseling is hij ook een rustige hond. Na lange tijd in het asiel te hebben gewoond is Chico herplaatst bij een jong stel in een klein appartement. Er is nu ook een kleintje op komst en niet meer voldoende plek, tijd en energie om met Chico te wandelen en te trainen. Chico heeft een aantal gedragingen waar extra tijd en moeite in moet worden gestoken.

Chico heeft erg snel door hoe hij aandacht kan krijgen. Bijvoorbeeld door te gaan piepen en huilen op een hele zielige toon. Ook/juist als je erbij zit en dan zet hij ook hele zielige ogen op. Wordt er niet snel genoeg gereageerd dan kan hij nog harder gaan huilen of hij gaat je lastig vallen door even je arm te pakken of tegen je op te springen. Het huilen alleen maar negeren werkt daarom niet voldoende. Als je Chico eenmaal kent is het goed te voorkomen doordat je het kan zien aankomen, en dan is even iets met hem gaan doen of te doen geven voordat hij het zelf gaat regelen een goede training.

Een ander puntje van aandacht is dat Chico heel slecht iets los wil laten en dan gaat het voornamelijk om een boomstam of een bal. Daarom is aan Chico apporteren geleerd omdat hij daarvan leert los te laten, dan wordt de nieuwe bal pas gegooid. Dat blijkt hij enorm leuk te vinden en niets om hem heen boeit hem meer, hij gaat volledig op in het spel. De laatste bal los laten als het spel beëindigd wordt lukt steeds sneller maar is nog niet vloeiend maar zeker wel haalbaar. Als hij buiten de bal niet los wil laten op de terugweg naar huis laat hij hem voor de deur wel los.

Chico zal door zijn baasjes zeker ontzettend gemist worden. Voor een piepjong gezin met een baby in een appartementje is Chico gewoon niet geschikt. Voor een baasje met meer ruimte en tijd en een creatieve geest hoe slimmer te zijn dan de trukendoos van Chico is het een hele leuke kameraad voor hopelijk de komende 10 jaar.

Interesse gewekt? Chico wordt bemiddeld door Stichting Hond in Nood. Neemt gerust contact op met hen: info@stichtinghondinnood.nl  . Op www.stichtinghondinnood.nl  vindt u meer foto’s van Chico.