Sayra, update 23 januari

 

Operatiebedrag ingezameld!

Update 15-1: We zijn er!
Heel erg bedankt lieve mensen, het operatiebedrag voor Sayra is behaald!

Grote, maar ook vele kleine donaties hebben er voor gezorgd dat de operatie betaald kan worden en zelfs de nodige nazorg en dierenartscontroles.

Wat ontzettend fijn dat iedereen zo betrokken bij haar was / is en zo
spontaan geholpen heeft.

Op dit moment gaat het met Sayra goed, zelfs boven verwachting. Wij moeten onze best doen om haar rustig te houden, want springen e.d. is uit den boze.
Maar het geeft wel aan dat Sayra zich goed voelt. Natuurlijk plaatsen wij regelmatig een update om te laten weten hoe het met Sayra gaat.

Namens ons allemaal: heel erg bedankt voor jullie betrokkenheid!
Namens Sayra: een poot en een natte lik 😉


12-1: Gisteren geopereerd: € 800,–. Wilt u ons helpen?

 

Stafford Sayra werd in het buitengebied aangereden door een auto en had als gevolg hiervan naast de nodige schaaf- en snijwonden een behoorlijke verwonding aan haar heup en achterpoot.
Ondanks de medische behandelingen van diverse dierenartsen knapte zij niet op, met als gevolg dat wij doorverwezen zijn naar een specialist.

De beschadiging aan haar heup bleek dusdanig dat er operatief ingegrepen moest worden. En in overleg met de specialist heeft Sayra gisteren een “Femurkophals resectie” ondergaan.

Tijdens deze operatie wordt de dijbeenkop afgezaagd en wordt er tussen de heupkom en het dijbeen een spier gehecht zodat er geen beenderig contact meer is tussen de heupkom en het dijbeen.
Er vormt zich een pseudogewricht waardoor de hond of de kat pijnloos door het leven kan gaan.  Heftig dus, maar wel met de meeste kans op goede resultaten.

Wij vinden het erg belangrijk dat Sayra weer pijnloos door het leven kan gaan en gunnen haar zometeen een lief gezin.
Haar oorspronkelijke baas heeft zich in de afgelopen 4 weken nooit gemeld. Niet gemist?  Of toch gezien dat zij bij ons verbleef en geen geld over voor de medische behandeling?  We zullen het nooit weten.

Feit is wel dat deze operatie 800 euro kost.
Niet opereren was geen optie, dus moeten we dit bedrag toch bij elkaar zien te krijgen.
En dat kan alleen met uw hulp!

Sayra is in de afgelopen maand een enorm lieve hond gebleken. Dol op alles wat mens is;  altijd vrolijk, blij je te zien en altijd even aanhankelijk.
Iedereen is gek op haar en ook de specialist was onder de indruk van haar lieve karakter.

Wilt u ons helpen om de operatiekosten bij elkaar te krijgen?
U kunt uw bijdrage (klein of groot, wij zijn blij met ieder bedrag!) overmaken op NL70INGB0000272009 o.v.v. “operatie Sayra”.  

Op Facebook en onze website houden wij u op de hoogte van deze actie en over het herstel van Sayra natuurlijk!