Pleeggezinnen gezocht

Gastgezinnen /pleeggezinnen gezocht.
 
In ons asiel werken we met gastgezinnen. Gastgezinnen zijn mensen die in hun eigen huis kittens/katten opvangen en verzorgen. Of soms een hond. Er zijn verschillende gastgezinnen nodig.
 
1. Het kan daarbij gaan om kittens die gesocialiseerd moeten worden, dat wil zeggen kittens die nog nooit een mens van dichtbij hebben gezien. Deze dieren hebben veel aandacht van mensen nodig zodat ze leren dat mensen vriendelijke wezens kunnen zijn. Als u max. 4 uurtjes per dag afwezig bent, is dit geen probleem.
 
2. Het kan ook gaan om kittens die ziek zijn. In een gastgezin krijgen ze dan de benodigde zorg. Er is minder stress dan in het asiel en dat komt de genezing ten goede. Als u max. 4 uurtjes per dag afwezig bent, is dit geen probleem.

 
3. Daarnaast hebben we nog de kittens die jonger zijn dan 3/4 weken en veelal met de fles gevoerd (of bijgevoerd) moeten worden. Dit is heel intensief en tijdrovend. Bij kleine kittens is er ook sprake van nachtvoeding. Als u een max. 4 uurtjes per dag afwezig bent, is dit geen probleem.
 
4. De laatste groep: moederpoezen met kittens. De moederpoezen kunnen hun jongen in een gastgezin in alle rust grootbrengen en er is minder risico op ziektes dan in het asiel. Als u enkele malen per week 4 tot 6 uurtjes afwezig bent, is dit geen probleem.
 
Wat vragen wij van een gastgezin:
 
Allereerst uiteraard “kattengevoel” en ervaring met katten en kittens is een pré.
-Eigen vervoer van en naar het asiel.
-Voldoende tijd, geduld en doorzettingsvermogen.
-Een apart kamertje/ruimte waar de kittens/moederpoes kunnen verblijven. Ook is de aparte ruimte bedoeld voor zieke kittens of de eerste observatie periode van de kittens als ze in het gastgezin komen.
 
-De eigen katten/huisdieren moeten ingeënt zijn. Dit is i.v.m. het overbrengen van ziektes op de kittens maar ook om te voorkomen dat uw eigen dieren ziek worden.
-De eigen katten moeten “geholpen”zijn.
woonachtig zijn in Zwolle, of op maximaal 20 kilometer van het asiel.
 
Wat bieden wij:
 
-Veel gespin en geknor van de meestal dankbare katten/kittens.
-Een bezigheid die u in uw eigen omgeving kan doen.
-De benodigdheden, materialen, voer ed. worden door het asiel geleverd.
 
 
Bent u geïnteresseerd?
Vul ons inschrijfformulier voor gastgezinnen in, klik HIER voor de link.
De coördinator gastgezinnen neemt dan contact met u op voor een intakegesprek!