Rizzy

Naam /namen: Rizzy
Leeftijd(en):  oktober 2017
Datum van laatste vaccinatie: april 2018
Is het dier /zijn de dieren gechipt?  ja

Omschrijving:
Waarom zoeken wij met spoed een thuis of opvangplek/foster voor Rizzy?
De foster waar Rizzy nu is heeft door privé omstandigheden, werk en verplichte cursus niet langer de tijd om de aandacht te geven aan Rizzy die hij nodig heeft en hij verdiend iemand die tijd in hem kan en wil steken want het is een kanjer!

Wij, Paws from Russia hebben Rizzy opgevangen (25 november 2018) nadat het na een eerdere plaatsing door een andere stichting niet helemaal goed is gegaan. Ze hadden Rizzy op de verkeerde plek geplaatst. Rizzy was in Rusland een beetje de vrijheid gewend en kwam in september 2018 naar Nederland, in de grote stad, in een appartement en ook nog eens met een lift.
Voor Rizzy was dit allemaal teveel spanning, uit een hokje (lift) komen en dan staan daar allemaal mensen, nee dit was niks voor Rizzy. De dame waar hij was heeft van alles geprobeerd maar kon hem niet de steun geven die hij nodig had. Rizzy is geen “grote stad” hond.

Bij de foster waar Rizzy nu is doet hij het goed, leeft samen met 4 honden en 2 katten en ook hier heeft hij geen problemen mee. Ondanks dat Rizzy een jaar is gedraagt hij zich als een pup, wil het liefst de hele dag door spelen maar komt ook graag een knuffel halen.
Aan de riem lopen gaat op zich goed, alleen als Rizzy iets ziet waar hij eigenlijk wel heen wil of een andere hond in de verte ziet wordt het een stuiterbal en als die in de gaten heeft dat hij er niet bij kan komen begint hij te blaffen. Een cursus zou voor Rizzy zeer welkom zijn, natuurlijk is dit ook mooi om samen een band op te bouwen.

Wij zoeken voor Rizzy een baasje of opvangplek waar iemand het liefst de hele dag thuis is of in ieder geval geen hele dagen van huis is. Rizzy vindt het namelijk verschrikkelijk als zijn “baasje” weggaat en als er dan buiten geluiden zijn of dingen gebeuren die hij niet kan plaatsen begint hij met blaffen. Dit is dus zeker een puntje van aandacht. Als zijn baasje weer thuis is, is alles goed en is Rizzy ook lekker ontspannen.

AANVULLENDE INFO:
Hoe is de omgang met honden?  goed

Hoe is de omgang met katten?  goed

Hoe is de omgang met kinderen?  onbekend

Hoe reageert hij/zij op vreemden /bezoek?  goed, allemansvriend

kan het dier alleen thuis blijven?  Nee, kan niet alleen blijven

igv kat:  is de kat alleen binnen gewend of ook aan buiten?  n.v.t.

Zijn er medische bijzonderheden?  geen bijzonderheden

plaats waar dier verblijft: Meppel

Geïnteresseerden in Rizzy kunnen contact opnemen met de huidige eigenaar via:  info@pawsfromrussia.nl