Ybo

Afgelopen zaterdag hebben wij Ybo ontmoet en we zijn als een blok voor hem gevallen. Afgelopen maandag hebben we hem opgehaald.

Het was ons bekend dat hij erg angstig kon zijn, waarschijnlijk opgelopen toen hij op straat zwierf, dit herkennen we ook. Bij ieder vreemd geluidje of een opengaande deur schiet hij snel achter de bank. We hebben een aantal veilige plekjes voor hem gecreëerd, zodat hij zich veilig kan terugtrekken. Maar de nieuwsgierigheid wint het gelukkig al snel zijn angst; zodra hij ons herkent geeft hij zich helemaal, met de lieve kopjes en het zachte gespin dat katten zo eigen is.

Hij komt graag op schoot om zich te laten aaien of ligt heerlijk languit op ons vloerkleed. Dit gedrag zagen we gelukkig al zo’n half uurtje na thuiskomt. Bij het opstaan of als we thuiskomen van ons werk is Ybo weer even wat angstig, maar dit verdwijnt binnen enkele seconden, zodra hij ons herkent.

Ybo eet en drinkt goed en we hebben ontdekt dat hij dol is op snoepjes. Hij maakt vanaf het begin gebruik van de kattenbak, keurig!

We zijn heel blij met ons nieuwe maatje en hij zo te merken ook met ons. Ik stuur nog even wat foto’s mee, de eerste foto heb ik gemaakt tijdens het typen van deze mail.

Dank voor jullie goede zorgen en de fijne overdracht. Mocht er toch nog wat zijn dan zullen we dat melden. Voor nu is het vooral genieten!