Semmy

Hoi!

Op 1 april 2019 hebben wij Semmy (poes) opgehaald uit het asiel. Hier een berichtje over hoe het met haar gaat.

De eerste dagen heeft ze heel veel geslapen. Ze had direct al een plekje op de stoel gevonden. Ze bleef dicht bij ons in de buurt, volgde je zowat op de hielen. Tot op heden is dit eigenlijk nog niet anders, ze is een echt gezelligheidsdier en zit graag bij je in de buurt. Inmiddels heeft ze haar draai gevonden, heeft een aantal muizen gevangen (ja, in huis…) en is ze zelfs al buiten geweest (na zo’n 3 weken binnen zitten). Ook dit was heel spannend, maar ze reageerde goed op onze stemmen en bleef dicht bij ons. Haar weer binnen krijgen was dan ook geen probleem. De buren hebben een kitten, deze speelt ook veel in onze tuin. Daarnaast lopen er nog 3 kippen en 2 konijnen rond. Dit gaat allemaal goed samen. Semmy stelt het alleen niet op prijs als de kitten in haar huis komt. En terecht! Ze kan heel chagrijnig kijken… maar is eigenlijk heel lief. Ze houdt van aandacht, optillen vindt ze ook prima (maar doen we eigenlijk niet). Haar favoriete plek is toch wel het voeteneind van ons bed.

Toen we haar ophaalden had ze een wat doffe vacht en huidschilfers. De vacht glanst weer en de huidschilfers zijn bijna weg. Een goed teken lijkt me! Verder eet ze goed en is ze goed zindelijk. Ze drink wel heel veel. Ze laat de meubels heel en een tijdje alleen zijn gaat goed. Als we thuis komen komt ze altijd van de trap af lopen, dus ze zal overdag lekker op bed liggen.

Kortom, we zijn erg blij met Semmy!

Ik heb een paar foto’s toegevoegd: lekker lui op bed en op de bank, haar fort verdedigend tegen de kitten (die zich overigs weinig van haar aantrekt..) en op avontuur in onze tuin (drinkend uit onze vijver, want het is een dorstige poes).