Augustus ’23
Al weer 4 maanden verblijven Bonny & Clyde in hun nieuwe onderkomen. Tijd voor een (video)update!

Zo te zien bevalt hun nieuwe onderkomen goed. Bonny en Clyde hebben hun eigen plekken waar ze zich terug kunnen trekken en waar ze bij warme avonden nog fijn tussen of onder de begroeiing in de schaduw kunnen liggen.
Wij zien op de camera’s in hun binnen en buitenverblijf dat zij met dit mooie weer de avonden buiten doorbrengen. Maar ’s nachts vinden ze het toch prettig om binnen te liggen. Het ene moment strak tegen elkaar aan, het volgende moment ieders aan 1 kant van hun ligplaats.

Ook overdag met de extreme hitte van de afgelopen weken vonden ze het fijn om in hun geïsoleerde binnen verblijf te liggen.
Tijdens de koude dagen in maart sloeg de infrarood verwarming aan door de thermostaat. Ze vonden het heerlijk om onder de infraroodverwarming te liggen. Vooral Clyde lag er vaak op zijn rug onder.
Werd het één van beiden te warm, dan gingen ze in een hoek liggen, buiten bereik van de stralingswarmte.
Tot nu toe lijkt het goed te werken dus.

Hun buitenverblijf is inmiddels een stuk groener geworden door het uitlopen van de planten en de struiken.
Een krentenboompje bleek favoriet en niet bestand tegen de tanden van B&C 😉. Deze werd vakkundig gekortwiekt, maar loopt desondanks al weer uit.
De resterende struiken en planten blijven tot nu toe aardig gespaard.

Op de berg zand die we als “uitkijkpost” voor de honden hadden bedacht is een natuurmengsel ingezaaid en dat is ontzettend mooi gaan bloeien. De hommels en insecten vliegen af en aan. En Bonny en Clyde hebben een fijne plek om uit zicht te liggen.
Of om overheen te rauzen, want de “berg” is onderdeel van hun race-parcours.

Sinds enige weken is er ook een picknicktafel in het buitenverblijf gezet. Zo kunnen de vrijwilligers en stagiaires een kopje koffie drinken in het gezelschap van Bonny & Clyde.
En tegelijkertijd is de picknicktafel een verhoogde ligplek voor Bonny geworden. Ze kan alles en iedereen prima in de gaten houden op die manier.

Hun buitenverblijf grenst aan de parkeerplaats van de bezoekers van het asiel. Het was even de vraag hoeveel zij zich hier van zouden aantrekken. Om die reden zijn in het buitenverblijf ook diverse plekken gecreëerd waar zij uit zicht van mensen kunnen blijven.
En eigenlijk gaat het best goed! Zolang bezoekers niet voor hun verblijf gaan staan, reageren B&C niet en blijven zij rustig op hun plek liggen, of blijven zij doen waar ze mee bezig waren.
Zodra mensen bij het hek gaan staan, dan is het natuurlijk een ander verhaal en trekken zij zich terug in de begroeiing.

Doordat Clyde meer beweegt en ietwat nerveuzer is dan Bonny was hij iets afgevallen. Zijn voeding is aangepast en langzaam komt hij weer aan. Nog 2 kilo ongeveer en dan is hij weer op gewicht.

Al met al zijn wij erg blij met hoe Bonny & Clyde het tot nu toe doen!