Lieve dierenliefhebbers:

ontzettend bedankt voor jullie gulle donaties, alle lieve woorden en alle steun aan de crowdfunding!

Dankzij iedereen is het gelukt om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen!
Wij hopen binnenkort te kunnen starten alle voorbereidingen.

Herkomst

Bonny en Clyde zijn broer en zus en in december 2017 bij ons binnengebracht nadat zij in een bos in Vilsteren zijn aangetroffen. download google sketchup 8 pro full version

Daar waren zij al enige tijd gezien en hielden zij zich in leven met het eten van bessen en jagen op dieren.
Het was voor de Dierenambulance niet gemakkelijk om hen te pakken te krijgen omdat Bonny & Clyde erg mensenschuw zijn. Uiteindelijk is Bonny gevangen en is Clyde verdoofd om hem te pakken te krijgen.

De eerste dagen in het asiel waren zij erg van slag. Omdat zij niemand vertrouwden was het erg moeilijk om contact te krijgen.

Gelukkig lukte het 1 medewerker om ’s avonds als het rustig was, het vertrouwen van Bonny te winnen. En vrij snel daarna volgde Clyde.

In de weken daarna waren er meer medewerkers die zij gingen vertrouwen en bleken zowel Bonny als Clyde erg lieve, aanhankelijke honden.

Na een tijdje zijn wij op zoek gegaan naar een goede plek voor Bonny en Clyde. Destijds wisten wij nog niets over hun afstamming.
Er melden zich lieve mensen die buitenaf woonden en een ruim buitenverblijf voor Bonny en Clyde gemaakt hebben.

 

Bij deze mensen zijn Bonny en Clyde een jaar geweest, maar Clyde ontsnapte toch regelmatig en ging zelfstandig op jacht, waarna hij weer terugkwam. Omdat dit natuurlijk niet kon en vanwege het gevaar voor Clyde zelf (auto’s enz) moest helaas besloten worden om broer en zus terug te brengen.

 

Zoektocht naar een passende plek

Uit nieuwsgierigheid uit welke rassen Bonny & Clyde zouden bestaan en omdat veel van hun gedrag sterk lijkt wat je bij wolven ziet, hebben wij een Embark DNA test laten uitvoeren.

Maar hoe groot zou de kans zijn dat het wolfhybriden zouden zijn?

Niet groot, dachten wij. Toch bleek het anders uit te pakken en werd het nog lastiger om een passende baas voor Bonny en Clyde te zoeken.

In de jaren daarna is van alles geprobeerd om voor Bonny en Clyde een geschikte baas, of geschikte permanente opvang te vinden, in samenwerking met Wolfdogs Sos, de Indian Dog Foundation en diverse windhondenverenigingen.
In Nederland, maar ook in omringende landen.

Omdat Bonny & Clyde geen standaard huishonden zijn was deze zoektocht erg lastig. Clyde is niet zindelijk en Bonny erg schuw naar mensen. Ook hebben Bonny en Clyde beiden een sterk oerkarakter.
Onze zoektocht liep helaas dus spaak, zonder resultaat….

Omdat wij niet de illusie hebben dat Bonny en Clyde nog (samen) geadopteerd gaan worden, mogen zij bij ons blijven, bij de mensen die zij vertrouwen.
Er is een crowdfunding/actie gestart om een terrein van 220 m2 degelijk te laten omheinen en in te richten als permanent verblijf.

Dankzij stichting Abri voor Dieren en vele dierenliefhebbers en bedrijven is het benodigde bedrag bij elkaar en kunnen wij hopelijk binnenkort met de voorbereidingen beginnen!

 

RTV Oost maakte een leuke reportage over Bonny & Clyde en de actie!Previous
Next