Geesje wandelt voor langzittende asieldieren en haalt 4000 euro op: ‘Ongelooflijk’

Geesje van den Berg van Dierenasiel Zwolle wilde iets doen voor langzitters: honden of katten die bijvoorbeeld maanden moeten wachten tot ze eindelijk een baasje vinden. “Dieren die beperkter zijn in hun bewegingsvrijheid dan andere dieren in het asiel”, vindt Geesje. En dus liep ze afgelopen week de benen uit haar lijf om geld op te halen. Door van Zwolle naar Arkel te lopen, een afstand van 140 kilometer, haalt ze 4000 euro op.


Vorige week maandag 14 december begon de wandeltocht van Geesje bij Dierenasiel Zwolle, waar ze bedrijfsleider is. Drie dagen later kwam ze aan bij haar bestemming, in het Zuid-Hollandse Arkel. Van te voren regelde Geesje drie overnachtingen bij hotels. “Dat was even spannend, nadat maandag die persconferentie was”, zegt Geesje. De coronamaatregelen konden roet in het eten gooien. “Er waren al best veel mensen die geld hadden gesponsord. Uiteindelijk kon alles doorgaan.”

‘Het went’
En dus liep Geesje een afstand van in totaal 140 kilometer. “De eerste dag heb ik 33 kilometer gelopen. De andere drie dagen ongeveer 30 kilometer”, vertelt ze. Eigenlijk zou het 125 kilometer zijn, maar dat werd beetje bij beetje meer. Het lopen ging haar namelijk goed af. “Als je een paar dagen aan het lopen bent, gaat dat lopen steeds beter. Je rugzak wordt als het ware minder zwaar, het went.”

4000 euro
Toen Geesje met haar actie begon, hoopte ze 500 euro bij elkaar op te halen. “Voordat ik ging lopen, was het doel van die 1500 euro al gehaald”, vertelt ze. Tijdens haar tocht werd er door verschillende mensen nog eens 1000 euro gedoneerd. Daar bleef het niet bij. Een fotoshoot voor huisdieren bracht ook geld in het laatje. “Ook is er nog extra geld gegeven voor het dierenasiel. Dus al met al is er al 3000 euro opgehaald.”

Het wordt nog beter: de eerste 1250 euro verdubbelt Stichting Dierenlot. Omdat dat gelukt is, storten zij nog eens 1250 euro extra. “Het totaalbedrag wordt dan zeker 4000 euro.” Geesje is er enorm blij mee. “Het is toch geweldig. Grandioos is dit, ongelofelijk.”

Meer dan welkom
Het geld is meer dan welkom. “Het kattenverblijf moet zo langzamerhand wat opgeknapt worden. Niet dat het niet veilig meer is, maar het is een beetje gedateerd. Het mag wel wat gezelliger worden en wat moderner”, vertelt Geesje. De bedrijfsleider van het dierenasiel liep zelf de wandeltocht voor de langzitters: dieren die soms al maanden wachten op een baasje. “Gewonde katten die een behandeling geduldig ondergaan en de moederpoezen die maanden moeten wachten tot zij aan de beurt zijn en het dierenasiel kunnen verlaten”, zegt Geesje. Het ingezamelde geld komt volgens haar ten goede aan de dieren.

De actie is nog niet voorbij: tot en met 31 december 2020 kun je nog een bijdrage geven via deze link van het Arkel Christmas Station: https://www.arkelchristmasstation.nl/actie/geesje-van-den-berg


Bron en tekst: InDeBuurt Zwolle