Update 10 mei: Poes werd inderdaad gemist door haar bazin.
Zij blijkt 17 jaar en ernstig ziek. In een onbewaakt ogenblik heeft zij aan de aandacht van haar bazin kunnen ontsnappen en is het ondenkbare gebeurd. Maar bazin en poes zijn herenigd en waren ontzettend blij om elkaar weer te zien.

Dinsdagavond zagen mensen een dier spartelen in de Zwolse stadsgracht, bij de Diezerpoorterbrug.
Eerst werd gedacht aan een eend, maar als snel werd duidelijk dat het om een poes ging. Zij was in het water beland en kon met geen mogelijkheid meer op de kant komen.

Omstanders hebben Dierenambulance Zwolle gebeld en intussen iemand die met een bootje in de buurt was naar de poes gestuurd.


Eenmaal uit het water bleek de poes ernstig onderkoeld en uitgeput én werd ook duidelijk wat waarschijnlijk de reden was dat zij in het water was beland. De poes is namelijk erg slechtziend.

 

De dierenambulance heeft haar naar ons overgebracht waar gelijk de eerste controles zijn gedaan. Haar temperatuur was ontzettend laag, dus is zij in de couveuse gelegd om op te warmen.

Na een uurtje was het rillen gestopt en lag zij rustig in haar warme tijdelijke verblijf. Haar temperatuur liep in de uren daarna langzaam ook weer op en vlak voor middernacht kon zij de couveuse verruilen voor een iets ruimer verblijf, met een warmtelamp.

 

 

De volgende ochtend was ze er nog weer beter aan toe en heeft ze ook de eerste happen gegeten.

Poes heeft echt één van haar kattenlevens verbruikt en uiteindelijk veel geluk gehad. Nu hopen wij dat er een eigenaar is die haar mist. Want thuis herstellen is toch altijd veel fijner!

 

Namens haar willen wij iedereen bedanken die bij heeft gedragen aan deze goede afloop.

Nieuwsbericht poes in stadsgracht