Wat is TNR
Wij werken volgens het TNR project (Engels: Trap Neuter Return, vrij vertaald: Vangen, Castreren, Uitzetten op de locatie waar de kat(ten) gevangen is/ zijn.

Dit is bewezen de meest effectieve manier om zwerfdierenpopulaties diervriendelijk te verkleinen. Door het castreren verdwijnt ongewenst gedrag zoals vechtpartijen, sproeien, geluidsoverlast door krolsheid en vechtpartijen, enz. En natuurlijk de aanwas van nieuwe kittens.

 

De katten die we vangen zijn altijd katten die al onder toezicht van mensen zijn. En daar komen ze ook terug.

Een vangkooi in de natuur zetten dat doen we niet en mogen we niet eens. Een kat in de natuur loslaten zullen we nooit doen. De kat gaat naar de plek terug waar hij gevangen is. Daar is schuilgelegenheid en voer.

De katten zijn nu herkenbaar vanwege hun “eartip”. Alle katten die in dit traject zijn geweest missen het topje van één van de oren. Zodat ze niet opnieuw op de operatie tafel belanden.

Nazorg en in de gaten houden
 

De C van Care moet achter TNR komen te staan.
We hebben afspraken met de mensen waar we vangen. Zij houden de katten in de gaten en trekken aan de bel wanneer er (medische) bijzonderheden zijn.

 

 

Zodra er iets niet goed gaat op een voormalige vanglocatie dan willen wij dat weten om het vangen opnieuw in werking te zetten. De C kunnen we alleen waarmaken met hulp van de mensen waar we de TNR-actie hebben uitgevoerd.
Voor de TNRC-actie worden door ons geen kosten gevraagd.

Afgelopen weekend zijn weer verschillende poezen en katers terug gegaan naar het adres waar de katten wonen. De mensen die ook op hetzelfde adres wonen hebben de katten meestal niet aangeschaft. De katten kwamen vanzelf. Meestal omdat er eten te vinden is. Dat eten moeten ze natuurlijk blijven krijgen na het “helpen”.

Stichting Zwerfkatten NL spreekt over beperkt bijvoeren. Om jagen uit hongergevoel te beperken.

De TNRC-acties worden op verschillende plekken over de hele wereld op soortgelijke wijze uitgevoerd.

Wil je weten of de verwilderde katten om jullie huis in aanmerking komen voor het TNRC project?
klik dan op deze link

Afgelopen week zijn deze gecastreerde/ gesteriliseerde katers en poezen weer teruggezet op de plek waar zij vandaan kwamen.