Abby

Abby

  • Geslacht: Vrouw
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Abby

Abby is een Kangal(kruising), geboren op 15-07-2019.

 

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Abby. Na een ander tijdelijk onderkomen is Abby naar ons overgebracht en mochten wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor haar.  Abby had een fijne baas gevonden, maar daar klikte het niet goed met de andere aanwezige hond. Daarom is Abby na 2 maand helaas teruggebracht. 

 

 

Abby is een lieve dame, groot van formaat en net zo groot van karakter. Abby vindt mensen erg leuk en kan (na even kennismaken) ook met veel honden goed overweg. Zij vindt het soms wel lastig om de grens van de andere hond(en) te zien en dan te stoppen.
Je kunt merken dat er weinig gedaan was met Abby, zij kende nog geen commando’s. Toch staat zij er erg voor open om te leren en geniet van 1-op-1 tijd met mensen en samenwerken.  

Abby kan nog al eens onbenullig uit de hoek komen, door haar enthousiasme en haar formaat. Een cursus zou goed voor haar zijn.
Kleine kinderen zal zij (hoe goed bedoeld ook) omver lopen, in een gezin met oudere kinderen (12+)  zal Abby ook passen.
Het alleen blijven is een aandachtspunt. Abby is weinig alleen geweest. Abby is niet gewend om samen te wonen met katten. De aanloopkat bij haar laatste baas joeg zij dan ook weg.

Wij zoeken een baas die ruimte om huis heeft, met een goed afgezet erf, dus niet in een woonwijk. Een baas die veel thuis is en waar Abby ook in huis mag, want Abby is echt een aanhankelijke hond voor haar eigen mensen. Abby vindt het leuk om activiteiten te ondernemen, hier geniet zij erg van.
Abby’s nieuwe baas moet ervaring hebben met, of zich goed inlezen in het karakter van, de Kangal, want dit type hond is niet voor iedereen weggelegd.

Karakter van de Kangal
De Kangal, of de Turkse herdershond is op zich een vredig en ontspannen dier, zachtaardig en aanhankelijk jegens zijn mensenroedel. Als waak- en herdershond is hij echter van nature zeer attent en wantrouwend tegenover vreemden.  Daarom heeft deze grote Anatoliër consistent leiderschap nodig en een baas die hij compromisloos erkent.

Een appartement of drukke woonwijk is voor de Kangal niet geschikt.

 

Extra info:  overgenomen van andere opvang | niet gesteriliseerd |  loops geweest op 31-10-’21 |  schofthoogte ongeveer 60 cm of meer | Gewicht: 36 kilo.

 

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

INTERESSE?

Klik dan op de adoptiebutton hierboven.

Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld.
In deze mail wordt o.a. uitgelegd welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen.
Ben je hier nu al benieuwd naar? Kijk dan even bij de FAQ.

 

Gedurende COVID -19 werken wij alleen op afspraak.

Foto's