Aika

Aika

  • Geslacht: Vrouw
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Aika

Aika is een eerst iets afwachtende kruising Border Collie x Herder, geboren op 13 maart 2020.
Nadat haar baas onverwachts niet meer voor haar en 13 andere honden kon zorgen, zijn de honden naar ons asiel overgebracht.

Bij de vorige baas leefden de honden zowel in huis als in een grote achtertuin, in groepsverband. Ons is helaas niet bekend of de honden ook buiten de tuin kwamen. Aika moet echt wennen in nieuwe situaties en heeft in haar jonge leventje nog niet veel meegemaakt . Daarom zal zij eerst afwachtend reageren.  Maar kent zij je, dan is Aika erg enthousiast en aanhankelijk!

Aika is sociaal met andere honden en verstaat de hondentaal goed, maar kan ook pittig uit de hoek komen. Een sociaal hondenmaatje zal Aika erg gezellig vinden! Aika reageert op haar naam, maar moet de basiscommando’s nog verder leren. Wel is zij erg pienter en leergierig, dus dit zal vast geen probleem zijn. Omdat de honden vrij vanuit de woning de tuin in konden kan het zo zijn dat een nieuwe baas de eerste tijd extra aandacht zal moeten schenken aan de zindelijkheid en de regelmaat van het naar buiten gaan om te plassen en poepen. Waarschijnlijk is Aika al zindelijk, maar voor een nieuwe baas altijd fijn om te weten waar wellicht rekening mee gehouden moet worden.

Omdat Aika onzeker is en nog veel moet leren, zijn jonge kinderen niet geschikt voor haar. Ook voor een beginnend hondenbaas is Aika niet de juiste hond. Wij zoeken een baas met ervaring die Aika kan begeleiden in haar vertrouwen en haar herder eigenschappen in goede banen leidt. 

Een Border Collie en Herder zijn beide actieve hondenrassen die graag willen werken. Wij zoeken daarom voor Aika een leuke ervaren baas die veel thuis is en die actief met haar aan de gang gaat. Mee aan de fiets, lange wandelingen, wellicht agility en hersenwerk.

Denkt u de juiste baas voor Aika te zijn? Vult u dan het adoptieformulier op onze website in. 

Extra info:  niet gesteriliseerd |  schofthoogte ongeveer 50 cm. |  het nieuwsbericht over de honden vindt u hier: https://dierenasielzwolle.nl/acties/14-honden/  |   

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

COVID - 19

Vanaf heden werken wij i.v.m. Covid19 alleen op afspraak. Indien u interesse heeft, vult u dan alstublieft eerst online het adoptieformulier in.

Foto's