Albus

Albus

  • Grootte: Groot
  • Leeftijd: Senior
  • Geslacht: Man

Over mij

Albus is onze opa, een lieve Stafford-reu geboren op 25 oktober 2008.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van oude Albus. Na een ander tijdelijk onderkomen is hij naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor hem. 

 

Deze lieve man is weliswaar een echte senior, maar geniet nog volop van het leven.
Ondanks dat hij blind, of zeer slechtziend is gooit hij zijn knuffels nog in de lucht, of rent erachteraan. Hij lijkt zich prima te redden met zijn slechte zicht.

 

Albus is vriendelijk naar mensen, je moet hem even laten weten dat je er bent want hij ziet het niet gelijk wanneer je een hand naar hem uitsteekt. Ook buiten redt hij zich best goed. Albus is geen hond meer voor lange wandelingen, maar tijdens de korte wandelingen loopt hij keurig met je mee en “ziet” met zijn neus welke honden en mensen daar ook hebben gewandeld.

Albus is stram en heeft zonder medicatie meer moeite met bewegen. Daarom krijgt hij pijnstilling (1x per dag Carporal). Deze medicatie zal hij blijvend moeten gebruiken. Zijn nierwaarden waren iets verhoogd, daarom krijgt hij dieetvoer om zijn nieren te ontlasten. 

Wij weten dat het best lastig zal worden om Albus bij een fijne baas onder te brengen waar hij zijn oude dag in liefde mag doorbrengen. Wij zoeken daarom een lieve baas met een tuin(tje) waar Albus naast liefde, ook de medische verzorging krijgt.

 

Albus past het best bij een baas waar geen kleine kinderen wonen, of waar hij met andere honden of katten moet samenwonen. 

Extra info:  overgenomen van andere opvang | dieetvoeding: nierdieet (KD Hills) |  Carporal pijnstilling |   schofthoogte ongeveer 50 cm. |

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

Foto's & video

Albus10

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.