Bailey

Bailey

Over Bailey

Naam: Bailey
Leeftijd: 9 jaar
Datum van laatste vaccinatie: 13-08-2021
Is het dier gechipt? Ja

Baileys tijdelijke opvang is uiteindelijk afstand geworden. Ze staat nu op naam van Stichting Mendoo en wij zijn voor haar op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Bailey is een hele vrolijke, lieve 9 jarige Staffordshire Bull Terriër (Engelse Stafford). Ze is een levensgenieter pur sang en zit graag met haar guitige koppie in de zon, ze lacht dan voluit.

Los kan ze met alle honden en mensen, bekend en onbekend, man of vrouw, vindt ze fantastisch.
Het gastgezin waar Bailey nu verblijft schat in dat ze ook met kinderen vanaf 10 à 12 jaar zou kunnen.

Bailey is een ongecompliceerde, vrolijke hond met een gemiddelde energie. Ze zoekt een eigenaar die leuk en relaxed is, iemand die een echt maatje zoekt. Een gezin waar ze bij hoort en als het even kan lekker op de bank mag liggen. B. vindt een dag relaxen heerlijk, maar gaat ook graag mee op avontuur. Bij de voormalige eigenaar van Bailey was zij gewend om alleen thuis te zijn en ging dit goed, mits zij van tevoren goed was uitgelaten. Hoe dit in een nieuwe situatie zal zijn is nog onbekend.

 

Bailey is, op zijn zachtst uitgedrukt, erg gefascineerd door stokken. Los op de grond of nog vast aan een struik; het maakt niet uit, ze zijn allemaal even leuk. Deze fascinatie is alleen buiten zichtbaar, maar dan wel erg dwangmatig. Als ze een stok te pakken heeft gekregen kauwt ze erop, lijkt dan volledig in haar eigen wereld en is niet bereikbaar. Haar gebit heeft erg te leiden gehad onder het kauwen van hout (constatering dierenarts).

 

Het gastgezin (dus bekenden) kan zonder probleem een stok afnemen. Ook is Bailey terug te roepen van een stok, ze zal niet in 1x luisteren, maar het is wel te doen als je dit met overtuiging aan haar vraagt. Bailey probeert wel eens een stok mee naar binnen te nemen, maar als het niet door de deur past dan kan ze het ook loslaten, letterlijk en figuurlijk. Als je aan een stok gaat trekken die zij vast heeft is de verwachting dat ze terug gaat trekken, dit wordt niet uitgeprobeerd of gestimuleerd in de huidige situatie. Het is beter dit te voorkomen zodat de stok in kwestie op deze manier minder interessant wordt gemaakt.

Beplanting, zoals bijvoorbeeld een heg, ziet Bailey bij gebrek aan beter ook als een leuke uitdaging en dit wordt dan volledig met de grond gelijk gemaakt. De inschatting van het gastgezin is dat de stokkenfixatie hanteerbaar gemaakt kan worden als je hierop gaat trainen en op de momenten dat je erbij bent. Ze schat in dat Bailey zonder toezicht direct terug een stok zal pakken.

 

Een tuin is geen noodzaak voor Bailey, met name ook vanwege haar stokkenobsessie. Ze zou ook een drukkere woonomgeving goed aankunnen, ze is keurig zindelijk en wandelt braaf mee aan de lijn. Bailey kan niet met katten geplaatst worden. Ook bij voorkeur niet bij gekooide dieren, tenzij deze zich niet in een ruimte bevinden waar Bailey toegang tot heeft. Ook kan ze goed mee in de auto. 

Bailey heeft last van artrose en mag daarom geen traplopen. Wij hopen voor Bailey op een thuis op de begane grond of een appartement/flat met een lift.

 

 

Omgang met honden: Goed
Omgang met katten: Slecht
Kan met kinderen? Ja, vanaf 10 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: Goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 4 uurtjes

Is het dier gesteriliseerd: Nee
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: n.v.t.

 

Woonplaats waar het dier verblijft: Omgeving Emmen (dr)
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-40261435

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

update: 10-2