Balou

Balou

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Balou

Leeftijd: 5 jaar
Geslacht: Reu, gecastreerd
Grootte : Middel
Is het dier gechipt? Ja

Balou is een enthousiaste (beetje lompe) ontzettend lieve en aanhankelijke hond. Hij is wil graag spelen en vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en geaaid te worden. Hij kan het goed vinden met onze zoon van bijna 4 en kijkt niet om naar de loslopende kippen. Hij kan ook prima met andere honden. Balou is bij ons gewend dat hij altijd buiten op het erf is.

Balou is heel lief voor mensen die hij kent maar is ook heel waaks en kan happen naar mensen die hij niet kent en bij ons op het erf komen.

Wij hebben Balou nu ruim 4 jaar (uit het asiel gehaald als pup) en dit ging altijd prima in combinatie met onze andere hond Laika. Wij wonen buitenaf en de honden zaten altijd in een afgezet stuk van de tuin waar ze lekker samen konden spelen. Dit hadden we zo gedaan omdat Laika niet op het erf bleef en steeds weg liep. We hebben Laika helaas in moeten laten slapen en daarom lieten we Balou los lopen op ons erf. In eerste instantie leek dit goed te gaan want hij bleef keurig bij ons. Maar Balou is heel waaks en blaft altijd wanneer er voor hem vreemde mensen op het erf komen.
Hij kan heel bedreigend overkomen. Wij kunnen ons erf niet zodanig afzetten dat Balou om huis kan lopen en we ook de veiligheid kunnen garanderen van mensen die bij ons komen.


Hierdoor zagen wij geen andere oplossing dan Balou weer in het afgezette stuk tuin te laten lopen. Maar zonder Laika is hij daar niet gelukkig. Hij zit daar maar alleen en krijgt op deze manier niet de aandacht die hij verdiend. Met pijn in ons hart zoeken we daarom een andere plek voor Balou. We gunnen hem een fijn plekje waar hij lekker los om huis kan lopen.

 

Balou is absoluut geen agressief dier en hij hapt alleen omdat hij zich bedreigd voelt. Onze zoon van 3 is gek op hem en samen kunnen ze leuk spelen. Als Balou mensen eenmaal kent is het een ontzettend lief beest. Balou is gecastreerd, gechipt en volledig ingeënt.

Omgang met honden: Goed
Omgang met katten: Goed
Kan met kinderen? Ja, vanaf baby leeftijd
Omgang vreemde mensen / bezoek: redelijk, ene wel, ander niet
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 8 uur (hele dag)
Is het dier gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: Nee

 
Woonplaats waar het dier verblijft: Hasselt
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-55815191

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's