Bayla

Bayla

  • Grootte: Klein
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Vrouw

Over mij

Bayla is een lieve Chihuahua, een teefje geboren op 1 november 2015. 

Na het overlijden van haar eerste eigenaar is Bayla liefdevol opgevangen door een kennis. Daar woonden al 2 andere kleine hondjes en zij accepteerden Bayla niet in hun huis.


Na een aantal weken is dus besloten om voor Bayla een lieve, nieuwe eigenaar te vinden en is zij naar ons overgebracht.

Bayla is in die tijd 2 keer geopereerd aan haar knietjes en gelukkig is  alles weer zoals het hoort te zijn. Bayla is in die maanden liefdevol opgevangen door een gastgezin. Het gastgezin vertelt het volgende over haar:


Bayla is een energiek dametje dat eerst moet wennen aan een nieuwe situatie. Vooral bij mannen kan dat erg lang duren en zij kan angstig reageren wanneer er veel prikkels om haar heen zijn.

Eenmaal gewend is Bayla een erg vrolijk hondje. Buiten in de tuin kon ze los lopen waar ze constant “druk” is, vliegen vangen, muisjes opsporen en  blaadjes achterna zitten in de wind. Haar linker achterpootje trekt ze dan soms nog op, dit zijn de naweeën van de operatie aan haar knie en dit zal met de tijd nog verbeteren.


Aan de riem lopen vind Bayla soms wat vervelend, maar met een beetje aansporing komt ze wel mee.

Soms krijgt ze spontaan een gekke bui en komt ze je uitdagen om te spelen. Ook vindt ze het erg leuk om zo nu en dan een een knuffeltje door de lucht te slingeren.


Met andere honden is ze wat selectief, een ander teefje kan wat wrijving geven, dat was bij ons ook. Ook kan ze wat territoriaal reageren als een soortgenoot in de buurt van haar plaats komt. Katten worden getolereerdm maar zijn geen vrienden.

Wij zien Bayla het best herplaatst bij een lieve baas waar (voor haar zindelijkheid) ook een afgezette tuin aanwezig is. Een baas die tijd en aandacht aan Bayla kan besteden en waar zij even de tijd krijgt om te wennen.
Jonge kinderen zijn niet geschikt om mee samen te wonen, maar oudere kinderen (12+) die rustig met haar omgaan, zullen geen enkel probleem zijn.

Extra info: afgestaan | succesvol geopereerd aan beide knietjes (Patella Luxatie) |  niet gesteriliseerd |

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

Foto's

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.