Beer

Beer

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Beer

Beer is een zachtaardige, maar onzekere Duitse Herder kruising, geboren op 30 november 2018.
Nadat zijn baas onverwachts niet meer voor hem en 13 andere honden kon zorgen, zijn de honden naar ons asiel overgebracht.

Bij de vorige baas leefden de honden zowel in huis als in een grote achtertuin, in groepsverband. Ons is helaas niet bekend of de honden ook buiten de tuin kwamen.
Beer moet echt wennen in nieuwe situaties en dat heeft bij ons echt een tijdje geduurd. Maar kent hij je, dan is Beer enthousiast en aanhankelijk! Beer is sociaal met andere honden en verstaat de hondentaal goed. Een sociaal gesteriliseerd teefje zal Beer vast erg gezellig vinden! Omdat Beer onzeker is, is het niet verstandig om hem te laten castreren.

Beer reageert op zijn naam, maar moet de basiscommando’s nog verder leren. Wel is hij erg pienter en leergierig, dus dit zal vast geen probleem zijn. Omdat de honden vrij vanuit de woning de tuin in konden kan het zo zijn dat een nieuwe baas de eerste tijd extra aandacht zal moeten schenken aan de zindelijkheid en de regelmaat van het naar buiten gaan om te plassen en poepen. Waarschijnlijk is Beer al zindelijk, maar voor een nieuwe baas altijd fijn om te weten waar wellicht rekening mee gehouden moet worden.

Omdat Beer onzeker is en angstig kan reageren, zijn kinderen niet geschikt voor hem en is Beer geen hond voor een beginnend hondenbezitter. Wij zoeken een baas met ervaring die Beer kan begeleiden in zijn vertrouwen.  Wij zoeken voor Beer een leuke ervaren baas die veel thuis is en die actief met hem aan de gang gaat nadat Beer meer vertrouwen heeft gekregen. Een baas die niet in een drukke woonwijk woont, want dat geeft teveel prikkels voor Beer.

Denkt u de juiste baas voor Beer te zijn? Vult u dan het adoptieformulier op onze website in. 

Extra info:  niet gecastreerd |  schofthoogte ongeveer 50-60 cm. |  het nieuwsbericht over de honden vindt u hier: https://dierenasielzwolle.nl/acties/14-honden/ |   

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

COVID - 19

Vanaf heden werken wij i.v.m. Covid19 alleen op afspraak. Indien u interesse heeft, vult u dan alstublieft eerst online het adoptieformulier in.

Foto's