Berra

Berra

  • Geslacht: Vrouw
  • Leeftijd: Jong
  • Grootte: Groot

Over Berra

Berra is een Kangal, geboren op 15-03-2021.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Berra. Na een ander tijdelijk onderkomen is Berra naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor haar.

De dierverzorgers omschrijven haar als volgt: Berra is een leuke jongedame. Met haar 8 maanden nog een jonge hond, maar nu al een flinke dame met haar 34 kilo en 60+ cm. schofthoogte. Zij zal nog een tijd verder groeien in hoogte en gewicht. Qua karakter en gedrag is de Kangal pas laat volwassen, rond de 2,5 jaar.

Berra heeft in de eerste maanden van haar jonge leventje weliswaar een achterstandje opgelopen, toch merk je hier gelukkig niets van.
Zij kent weliswaar nog geen basiscommando’s, maar wil wel graag samenwerken met de baas. Die commando’s zijn dus nog prima te leren.
Op straat is Berra best een vrije hond in gedrag. Zij is niet bang voor fietsers, brommers, vreemde mensen, auto’s en/of andere honden. En Berra loopt al goed mee aan de riem.

Met andere honden is Berra goed, maar zij weet wel goed wat ze wél en niet wil. Samenwonen met een andere dominante hond is wellicht niet verstandig.

Berra heeft nog nooit in een huis gewoond en zal nog moeten leren om alleen thuis te blijven. Eigenlijk is Berra gewoon nog een grote pup die de hele wereld wil ontdekken!
Kleine kinderen zal zij (hoe goed bedoeld ook) omver lopen, in een gezin met oudere kinderen zal Berra prima passen.
Hoe Berra omgaat met katten is niet bekend.

Karakter van de Kangal
De Kangal, of de Turkse herdershond is op zich een vredig en ontspannen dier, zachtaardig en aanhankelijk jegens zijn mensenroedel. Als waak- en herdershond is hij echter van nature zeer attent en wantrouwend tegenover vreemden. Als hij zijn kudde, zijn territorium of zelfs zijn volk als bedreigd ziet, besluit hij snel en zonder aankondiging in te grijpen. Daarom heeft deze grote Anatoliër consistent leiderschap nodig en een baas die hij compromisloos erkent.

Een appartement of drukke woonwijk is voor de Kangal niet geschikt.

Welke baas met kennis van de Kangal of aanverwante rassen is veel thuis en heeft ruimte deze leuke dame?

Extra info:  overgenomen van andere opvang | niet gesteriliseerd |  schofthoogte ongeveer 60 of meer cm. |  

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

INTERESSE?

Klik dan op de adoptiebutton hierboven.

Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld.
In deze mail wordt o.a. uitgelegd welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen.
Ben je hier nu al benieuwd naar? Kijk dan even bij de FAQ.

 

Gedurende COVID -19 werken wij alleen op afspraak.

Foto's