Bo

Bo

Over Bo

Geboortedatum: 13-12-2017
Geslacht: Reu
Grootte : Middelgrote hond
Is het dier gechipt? Ja

Bo is een lieve hond die is opgegroeid met een vrouw alleen. Wij hebben hem 4 jaar geleden overgenomen.

Helaas heeft Bo verlatingsangst. Wij hadden de hoop dat wanneer hij in een stabiel huishouden zou opgroeien met veel ruimte om zich heen, dat hij hierin zou opbloeien. Helaas lukt dat niet. Bo is bij ons weinig alleen.
We denken dat Bo iemand nodig heeft met verstand van verlatingsangst en die echt actief met hem aan de slag kan.

 

Hij houdt van aandacht, van lekkere lange wandelingen en is een pienter hondje. Hij kan goed met kinderen (wij hebben 4 kinderen), is gewend aan katten en kippen (is hij ook lief tegen) en kan goed naar de trimsalon.
Ook gaat hij zonder problemen in bad. Kortom een lief hondje die eigenlijk een goede training nodig heeft met een consequent baasje die hier echt verstand van heeft.

Bo komt van een oudere, alleenstaande vrouw. Zij heeft hem als een soort kindje opgevoed (mocht mee in bed, kreeg hetzelfde eten enz). Hij heeft toen verlatingsangst ontwikkeld en ze moest afstand van hem doen omdat, als ze weg was, hij de hele buurt bij elkaar jankte.

Het was een klein huisje en Bo was enorm zenuwachtig (er hing telkens een enorme spanning wanneer hij blafte).

 

Wij hoopten dat hij wat relaxter zou worden bij ons. Hij heeft 5000 m2 grond waar hij lekker kan rennen en er is altijd wel iemand bij ons thuis (ook met vakanties past iemand op). Het is helemaal oké als hij blaft als er iemand komt (vinden we wel prettig) en hij kan los lopen als we gaan wandelen in het bos. Gelukkig gaat het dan ook wel iets beter met hem, hij kan zelf ‘s nachts prima alleen slapen en achtervolgd je niet meer door het hele huis en lijkt iets meer rust in zijn lijf te hebben, ook eet hij inmiddels gewoon hondenvoer.

Ook kan Bo inmiddels best even alleen zijn, maar zal bij vertrek als een malle aanslaan. Vervolgens wordt hij wel rustig gelukkig en gaat slapen (we hebben dit in het begin met babyfoon getest).

Toch is Bo erg snel van slag en blaft veel. Hij blaft wanneer ik de kinderen ophaal van school (terwijl mijn man gewoon vanuit huis werkt),
vervolgens blaft hij veel wanneer de kinderen thuiskomen of anderen binnenkomen.
Als ik in de tuin werkt gaat hij bij de deur weer janken dat hij naar binnen wil, dan wil hij weer naar buiten. Als mijn man in de ochtend vroeg moet vertrekken blaft hij het hele huis wakker. Het lijkt alsof hij de reuring in dit huishouden niet aan kan. Bij verlatingsangst is het belangrijk dat er een consequente baas is. Wij zijn een huishouden van 6 personen en Bo door iedereen consequent te laten behandelen werkt helaas niet.

We hopen eigenlijk op iemand die 1-op-1 met hem aan de slag kan en waar Bo echt weer op de eerste plaats staat. Het spreekt voor zich dat deze baas weinig van huis is en een thuissituatie heeft waar het blaffen geen overlast oplevert.

Omgang met honden: Goed

Omgang met katten: Goed
Kan met kinderen? Ja, vanaf baby leeftijd
Omgang vreemde mensen / bezoek: Goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 4 uurtjes
Is het dier gecastreerd: Nee
Medische bijzonderheden: Nee

Woonplaats waar het dier verblijft: Zwolle

 

Overnamebedrag: Bo is een gechipt en ingeënt rashondje. De overnamekosten bedragen € 150,-
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected]

 

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 24-5