Cameron

Cameron

  • Grootte: Groot
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Man

Over mij

Cameron is een lieve (kruising) Pers, met een geschatte geboortedatum van 15 mei 2022.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Cameron. Na een ander tijdelijk onderkomen is hij naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor hem.

Cameron is een lieve kater die eerst even “de kat uit de boom kijkt”. Maar als je hem rustig benadert, dan ontpopt hij zich al snel tot een lieve en aanhankelijke man. Dan geniet hij van aandacht, kriebels en een heerlijke aai-sessie.

Cameron is gewend om met andere katten samen te wonen. Een andere kat zal hij dan ook gezellig vinden! Het spreekt voor zich dat dit natuurlijk ook een sociale kat zal moeten zijn die graag een soortgenoot om zich heen heeft.

Samenwonen met een andere kat hoeft niet per se. Maar dan zal een nieuwe baas wel veel thuis moeten zijn om gezelschap te bieden.

Samenwonen met jonge kinderen zal teveel prikkels geven, maar oudere (10+) kinderen die weten hoe zij met een kat om moeten gaan zullen vast geen probleem zijn.

Wij verwachten dat Cameron niet de drang heeft om naar buiten te gaan. Daarom zal hij ook prima als binnenkat kunnen worden gehouden op een ruim (meerkamer)appartement.

Cameron zit nog slecht in zijn vacht, waarschijnlijk als gevolg van een overgevoeligheid voor vlooien. Inmiddels heeft Cameron geen vlooien meer, maar het is belangrijk dat een nieuwe eigenaar hem dmv een maandelijkse pipet goed vlo-vrij houdt. Dat zorgt er vast snel voor dat Cameron weer fijn in zijn vel en vacht gaat zitten.

 

Welke lieve baas kan ervoor zorgen dat Cameron’s langharige vacht regelmatig geborsteld wordt en geeft hem even de tijd om te wennen?

Extra info:
Volgens berichten zouden de katten in de groep waar Cameron heeft geleefd Feline Infectieuze Peritonitis ( FIP ) hebben. De katten zijn allemaal nagekeken en onderzocht door een dierenarts en op dit moment is er geen enkele aanwijzing dat ze hiermee besmet zijn.

Neemt niet weg dat ze alsnog wel FIP kunnen krijgen. Het FIP virus ontstaat als variant van een coronavirus dat bij de kat meestal geen ziekte of soms milde diarree veroorzaakt.
Veel katten in Nederland komen in aanraking met verschillende coronavirussen. In enkele gevallen muteert zo’n virus tot FIP. Helaas bestaan er geen testen om te kijken of een kat het heeft of niet.

Voeding: Cameron krijgt momenteel voeding om de spijsvertering te ondersteunen (Gastro Biome Hill’s). Wij verwachten dat dit over een tijdje afgebouwd kan worden en worden vervangen door reguliere kattenvoeding.

Extra info:  gecastreerd | Mag bij adoptie mee: na de tweede kennismaking.

Media

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.