Chico en Luca

Chico & Luca

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Chico & Luca

Leeftijden: 10 jaar en 7 jaar
Geslachten: gecastreerde katers
Zijn de dieren gechipt? Ja

Chico (rood/wit) en Luca (cypers/wit) zijn als kitten (niet van dezelfde moeder) bij mij gekomen, mijn zonen waren toen nog pubers.

Na een korte gewenningsperiode waren de katten dol op elkaar.
Luca was een echte allemansvriend, kroop bij iedereen op schoot en liet zich heel makkelijk aanhalen. Chico is wat meer gereserveerd, die komt niet op schoot, maar is wel graag bij je in de buurt.

Vier jaar geleden ben ik in Zwolle komen wonen. In Assendorp wonen héél véél katten. In de eerste jaren ging het nog goed, maar ik denk dat er iets in de ‘kattenhiërarchie’ is veranderd, waardoor Luca steeds meer uithuizig is geworden en Chico een beetje schichtig.

Dat ze tegenwoordig zo veel alleen zijn helpt niet mee. Mijn zonen zijn namelijk inmiddels allebei uit huis, ik ben na corona weer full time buitenshuis aan het werk én heb een relatie gekregen met een man ver buiten Zwolle, dus ik ben veel weg.

Op een van de foto’s liggen Chico en Luca gezellig samen op een bed, maar dat is al máánden niet meer voorgekomen, ze lijken elkaar te mijden.
Al met al krijgen ze veel te weinig aandacht, van elkaar en van mij. Ik gun ze een nieuwe start, op een plek waar ze meer ruimte hebben en waar er meer met ze gekroeld en gespeeld wordt.

Chico en Luca zijn samen opgegroeid, maar kunnen de laatste tijd minder goed met elkaar opschieten, zoals ik hierboven al beschreef. Daarom is plaatsing apart ook best een optie.

Omgang met honden: Slecht
Omgang met katten: Redelijk
Kan met kinderen? Ja, vanaf baby leeftijd
Omgang vreemde mensen / bezoek: Goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 8 uur (hele dag)
Zijn de katten gewend om naar buiten te gaan? Ja, moeten los naar buiten
Zijn de dieren gecastreerd: Ja
Moeten Chico en Luca samen herplaatst worden? Of mogen zij apart van elkaar geadopteerd worden:
Ze zijn samen opgegroeid, maar kunnen de laatste tijd minder goed met elkaar opschieten, zoals ik hierboven al beschreef. Daarom is plaatsing apart ook best een optie.
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: mij niet bekend

 
Woonplaats waar de dieren verblijven: Zwolle
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-36396204

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's