Chonky

Chonky

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Senior
  • Grootte: Groot

Over mij

Chonky is een ontzettend leuke seniorkater, met een geschatte geboortedatum van 17 mei 2010.

 

Deze lieve oude man werd als ongecastreerde kater gevonden en heeft een zwaar leven achter de boeg waar weinig aandacht voor Chonky lijkt te zijn geweest. Stel je eens voor: je zal je maar staande moeten houden tussen andere ongecastreerde katers, telkens weggejaagd worden omdat je nergens gewenst bent en fysiek mishandeld worden. Dat is het verhaal van Chonky…. 

Chonky ademt zwaarder, dus zijn rontgenfoto’s gemaakt. Op deze foto’s is te zien dat hij ooit een trap op zijn borstkas heeft gehad waardoor zijn borstholte nu kleiner is. Dat verklaart waarschijnlijk zijn ademhaling. Hier redt hij zich trouwens prima mee.

Tijdens deze foto’s kwam gelijk aan het licht dat Chonky beschoten is, het kogeltje was nog duidelijk zichtbaar. Chonky is eind juli gecastreerd en tijdens de operatie is ook gelijk het kogeltje verwijderd.  

 

Ondanks zijn zware leven, is Chonky een ontzettend lieve en aanhankelijke kater. 

Hij geniet met volle teugen van zijn “nieuwe leventje” met veel aandacht en kroelen, borstelen (vindt hij heerlijk!) en…  lekker eten, want Chonky is een lekkerbek.

 

Van tijd tot tijd kan Chonky nog niezen, dat kan chronisch zijn geworden. Wij zoeken een speciale baas voor deze speciale man. Een baas die veel tijd en aandacht aan Chonk kan besteden, want dat heeft hij na alles meer dan verdiend.

 

Wij vermoeden dat Chonky niet erg gericht meer is op het buitenleven, maar meer op aandacht van mensen. Een baas waar hij beperkt naar buiten kan (afgezet dakterras, patio of afgezette tuin) kan wellicht goed werken voor hem. Wel met het punt dat, als Chonky wél toch graag vrij naar buiten wil, dat dat dan ook mogelijk is bij zijn nieuwe baas. 

 

Chonky is recent gecastreerd, dus samenwonen met andere katten is nog niet verstandig. Daarnaast zal Chonky  1 op 1 aandacht van zijn nieuwe baas ook vast erg fijn vinden 😉

 

Extra info:   behandeld tegen niesziekte |  ademt zwaarder als gevolg van verkleinde borstholte (oud trauma) | Mag bij adoptie mee op/vanaf:  direct |

Foto's

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.