Cooper

Cooper

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Cooper

Cooper is een kruising Appenzeller Sennenhond, geboren rond 15 juli 2017.

Door omstandigheden met zijn vorige baas hebben instanties ingegrepen en is Cooper naar een tijdelijk onderkomen overgebracht. Inmiddels verblijft hij bij ons en mogen wij op zoek naar een nieuwe, passende baas voor Cooper.

 

Cooper is, net als veel Appenzellers eenkennig en zelfverzekerd, maar ook angstig in bepaalde omstandigheden. Het vermoeden is dat hij bij zijn vorige baas soms ook niet al te fijn behandeld is, waardoor Cooper defensief reageert wanneer je bijvoorbeeld plotseling je hand boven je hoofd brengt. Dat, in combinatie met het niet sociaal zijn naar andere honden en katten, maakt dat Cooper geen hond voor iedereen is en wij voor Cooper een hele specifieke plek zoeken.

Coopers nieuwe baas woont niet in een woonwijk, maar in een rustige omgeving waar geen andere honden en/ of katten aanwezig zijn. Een gezin met kinderen is niet geschikt voor Cooper. 

Omdat Cooper reeds door instanties weg is gehaald bij zijn vorige baas, zijn er een aantal voorwaarden die gesteld zijn bij herplaatsing. 

Wij nemen deze voorwaarden graag met u door bij serieuze belangstelling. 

In grote lijnen zijn de belangrijkste voorwaarden dat Cooper in openbare ruimten een muilkorf moet dragen, dat hij niet in de nabijheid van kinderen en/of andere honden/ katten mag komen en dat ontsnapping van erf/uit tuin onmogelijk gemaakt moet worden door gesloten
hekwerk rondom van minimaal 2 meter met een poortdeur die op slot kan. 
Wanneer een nieuwe eigenaar op straat komt met Cooper zal eerst een gedragstherapeut ingeschakeld moeten worden om dit te begeleiden/ toe te lichten. 

Wij zien Cooper het best herplaatst bij mensen die buitenaf wonen en niet de behoefte hebben om met Cooper te gaan wandelen. Een goed omheind erf waar Cooper ongewenste bezoekers op afstand houdt.

U leest het: wij zoeken best een speciale baas voor Cooper. Toch hopen wij dat wij voor hem die “speld in de hooiberg” gaan vinden! 

Extra info:   castratie op 6 december ’21 |  schofthoogte ongeveer 60 cm. |

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

INTERESSE?

Klik dan op de adoptiebutton hierboven.

Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld.
In deze mail wordt o.a. uitgelegd welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen.
Ben je hier nu al benieuwd naar? Kijk dan even bij de FAQ.

 

Gedurende COVID -19 werken wij alleen op afspraak.

Foto's