Duco

Duco

Over Duco

Leeftijd: 05-12-2022 geboren
Geslacht: Man, gecastreerd
Grootte: Middelgrote hond
Datum vaccinatie: 07-12-2023
Is het dier gechipt?   Ja

Duco is 12-01-24 na een gevaarlijk leven als straathond uit Roemenië naar Nederland in opvang gekomen. Hij moest in het begin het leven als huishond leren maar dit gaat hem uitstekend af. Zijn opvanggezin schrijft:

Duco is een heel lief en grappig kereltje. Zijn verschijning tovert bij veel mensen al een lach op het gezicht; te korte pootjes (naar verhouding), expressieve lieve ogen en oren die alle kanten op kunnen draaien. Hij hipt en hopt rond, loopt parmantig rond en kan ook nog verdraaid snel rennen. Als hij blij is maakt grappige sprongetjes in de lucht met gespreide voorpoten.
Hij gaat goed samen met de poes en hond in het gastgezin en ook visite wordt na enig snuffelen zonder probleem verwelkomd.

Binnenshuis is hij rustig. Hij komt wel graag zo nu en dan spontaan een knuffel bij je halen, daarna krult hij zich weer tevreden op.
Feest is als het baasje naar huis komt. Hij wordt dan enthousiast begroet en met een grote variatie aan geluidjes bijgepraat.
Spelen met een tennisbal vind hij ook te gek. Hij gaat de bal echt voor je ophalen. Hij zindelijk en maakt niets stuk.

Wandelen op rustige plekken is ook favoriet.
Op een drukkere plek kan hij overweldigd raken en bevriezen op zijn plek. Met geduld en afleiding komt hij weer op gang. Hier wordt in zijn gastgezin al mee geoefend. Duco wordt ook niet graag verrast door een dichtslaande deur of een hond die onverwacht opduikt, hij kan dan uitvallen uit angst. Als zwerfhond heeft hij natuurlijk geleerd dat harde geluiden of onverwachte ontmoetingen gevaarlijk kunnen zijn.

Als adoptant heb je hier begrip voor en geduld om hem hierin goed te begeleiden. Dan heb je aan Duco een vriend voor het leven. Een aandoenlijke lieverd.

Omgang met honden: Goed
Omgang met katten: Goed
Kan met kinderen? Ja, vanaf 15 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: Goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 2 uurtjes
Medische bijzonderheden: geen

Woonplaats waar het dier verblijft: Hellevoetsluis
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-38806582
Overnamekosten: De adoptiebijdrage is 415 Euro en wordt volgens het doel van Stichting Help een Hond gebruikt (sterilisatie, voer voor de honden in Roemenië)

 

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 16-4