Eddie

Eddie

  • Grootte: Klein
  • Leeftijd: Senior
  • Geslacht: Man

Over mij

Eddie is een vrolijke Jack Russelkruising, een reutje geboren op 5 juni 2010.

Omdat zijn baas niet voor Eddie kon zorgen, is Eddie door ons tijdelijk opgevangen. Uiteindelijk is Eddie toch alsnog afgestaan en mogen wij hem herplaatsen.  

Eddie is een vrolijk en leuk heertje waarvan je geen idee heb dat hij de tien jaar ruim is gepasseerd. Hij wandelt graag en ook de lange wandelingen zijn geen enkel probleem.  Eddie heeft een verwonding opgelopen door een andere hond, hetgeen niet Eddies schuld was. Hij kon in een liefdevol gastgezin herstellen en daar bleek Eddie ook in huis een erg leuke hond!  Het gastgezin omschrijft hem als volgt:

Eddie is een parmantig kereltje. Ondanks zijn leeftijd van bijna veertien jaar trippelt hij nog vrolijk door het leven. Zijn koppie fier overeind, zijn staart kwispelend in het ritme van z’n achterpootjes. Eddie staat elk moment van de dag klaar om de wereld (opnieuw) te ontdekken! Of om een weggegooid balletje naar je terug te brengen!

Het is een hondje dat graag mensen om zich heen heeft. Hij kan eventjes alleen blijven, maar als het hem te lang duurt, zeker na een paar uurtjes, dan laat hij wel van zich horen. Ook na een nacht slapen is hij blij om weer mensen om zich heen te hebben. Mogelijk hoor je Eddie dan wel iets eerder dan je eigen wekker.

 

Hij huppelt in huis vrolijk achter je aan. Vooral als meneer denkt dat je mogelijk wel eens wat eten zou kunnen laten vallen. Dan is Eddie vliegensvlug en maakt hij elke kruimeldief overbodig. Maar hij vindt het ook heerlijk om zich op zijn mat in een deken te begraven en lekker te gaan slapen. Of een lekker zonnig plekje in de tuin (of eventueel op een balkon) op te zoeken. Wat dat betreft is het een senior, hij weet zijn rust ook goed te pakken.

Over het algemeen luister Eddie goed. Commando’s als “zit” en “poot” zijn niet aan hem besteed. Maar als hij naar z’n mat wordt gewezen dan trippelt hij daar braaf naartoe en gaat liggen. Buiten aan de lijn loopt hij goed mee. En soms ook nog in een indrukwekkend tempo, voor die kleine 14-jarige pootjes! We hebben Eddie niet los laten lopen, of los buiten laten spelen. Maar we denken dat dit, na enige gewenning, best mogelijk zou kunnen zijn.

Eddie kan probleemloos mee in de auto. Ook met (rustige) kinderen kan hij overweg. Katten worden door hem genegeerd, of er klinkt hooguit een beetje gebrom als ze langs hem lopen. Op andere honden reageert hij wisselend. In de meeste gevallen negeert hij ze, in sommige gevallen wordt er nieuwsgierig gesnuffeld.

Al met al is Eddie een leuk, vrolijk en actief heertje dat geniet van aandacht!

 

 

Extra info:  afgestaan | niet gecastreerd
Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

Foto's

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.