Es

Es

Over Es

Geboortedatum: 01-01-2016
Geslacht: Gecastreerde reu
Grootte : Grote hond
Datum vaccinatie: 01-11-2022
Is het dier gechipt? Ja

 

Hierbij willen we jullie voorstellen aan Es. Hij wordt tijdelijk opgevangen door een gastgezin van onze stichting, zij omschrijven hem als volgt:

 

Wij hebben Es leren kennen als een hele lieve, rustige hond. Een hond die je overlaadt met kusjes, een hond die niet bedelt om zijn eten of opdringerig is om uitgelaten te worden. Het liefst komt hij lekker tegen je aan liggen, of hij neemt de halve bank in beslag door op zijn rug te gaan liggen. In zijn mand ligt hij ook heerlijk in te slapen. In de ochtend slaapt hij het liefst uit en hij kan uitstekend alleen thuis zijn. Hij luistert goed naar commando’s en heeft zo nu en dan ook zijn speelmomentjes.

 

Eenmaal buiten neemt de waaksheid het over en is hij erg alert. Hij loopt uitstekend mee en trekt niet aan de lijn, alleen wanneer er een andere hond langsloopt of iemand passeert die hij niet kan lezen of onvoorspelbaar gedrag vertoond, kan hij daar fel op reageren. Aan zijn lichaamstaal is dit goed te merken en op te anticiperen als je hem eenmaal goed leert kennen. Hier is rust, regelmaat en reinheid nodig.

Es is echter nogal wispelturig wat betreft het vertrouwen van mensen (buiten de roedel) en andere dieren. Hij is erg gevoelig voor iemands energie van onzekerheid. Zijn eerste ingeving is dan ook om in de aanval te gaan bij het schrikken van of reageren op iets. Een aantal keer blijft het bij een aanval en dan is het ook snel voorbij, een enkele keer blijft hij in de zone en dan luistert hij niet goed meer.
Wij laten hem vanwege dit gedrag niet van de lijn en draagt hij een muilkorf. Es heeft dan ook iemand nodig die sterk in zijn of haar schoenen staat, letterlijk en figuurlijk, want het is een sterke hond.

Es heeft in het verleden wel hondenvriendjes gehad en met de juiste hond kan dit opnieuw opgebouwd worden. Vanwege zijn karakter wordt Es niet geplaatst in een huis met andere dieren of kinderen. Ook iets om rekening mee te houden is dat Es niet kan aarden in asiels en pensions.

Heeft u na het lezen interesse en wilt u meer info? Of denkt u Es zijn gouden mand te kunnen bieden? Dan zien wij uw e-mail naar [email protected] graag tegemoet!

Naam: Es
Ras: kruising Stafford x Mechelse Herder
Leeftijd: 6
Geslacht: reu, gecastreerd
Kleur: bruin/wit
Formaat: groot
Bij reuen: nee
Bij teven: nee
Bij katten: nee
Bij kleine kinderen: nee
Bij grote kinderen: nee
Alleen thuis: ja

 

Woonplaats waar het dier verblijft: Omgeving Haaglanden
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected]

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 31-1