Frits en Fred

Frits & Fred

Over

Geboortedatum: 13-05-2022
Geslachten: 2x Reu
Grootte: Grote hond
Zijn de dieren gechipt? Ja

Frits en Fred zijn twee heel leuke en gezellige broertjes.  Ze hebben beiden een opgewekt en blij karakter.

Ze zijn een half jaar geleden bij ons geboren samen met nog 10 andere broertjes en zusjes. Moeder Amber, een Duitse x Mechelse herder, had een gezellige tijd beleeft met de hond van de buurman, een Friese Wetterhoun. Ze kwam terug met deze 12 cadeautjes. De andere tien hebben een fantastisch nieuw huisje gevonden, alleen deze 2 nog niet.

Ze zijn heel vrolijk en lief naar andere honden. In het begin soms wat enthousiast, maar later worden ze rustiger. Grootte van de honden maakt hierbij niet uit en geslacht ook niet.
Bij katten en kippen kan hun jachtinstinct in werking treden. Onze katten redden zich wel, maar de kippen moeten we dan echt vast zetten. Hun moeder heeft dit eigenlijk niet, dat hebben ze van hun vader, de Friese Wetterhoun is namelijk voor de jacht op otters en bunzing gefokt.
Aangelijnd geeft dit geen enkel probleem, maar bij ons lopen ze los op het erf.

Met pony’s gaan ze echt heel goed. Daar reageren ze totaal niet op. Hebben ze geen interesse in.

Voor kinderen zijn het hele lieve honden. Bij ons in de leeftijd vanaf 9 jaar, maar broertjes en zusjes zijn in gezinnen met jongere kinderen terecht gekomen en ook daar horen we van dat ze heel lief zijn.

Ze worden nu een beetje waaks. Dat houdt in dat ze 1 of 2 x blaffen als er mensen aankomen, maar stiekem vinden ze dit heel leuk. Mensen worden vrolijk en kwispelend begroet en zijn het echt allemansvrienden.

Samen kunnen ze sowieso alleen blijven. Maar alleen ook. Dit kennen ze nu nog niet, maar we horen van baasjes van broertjes en zusjes dat dit heel goed gaat. Bij ons zitten ze dan in een kennel.

Van ons mogen ze zowel samen als apart herplaatst worden. We gunnen deze honden gewoon een fantastisch nieuw nestje en de nieuwe eigenaar een fantastische hond.

Omgang met honden: Goed
Omgang met katten: Redelijk
Kan met kinderen? Ja, vanaf baby leeftijd
Omgang vreemde mensen / bezoek: Goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 6 uurtjes
Zijn de dieren gecastreerd: Nee
In het geval van meerdere dieren, wilt u hen samen herplaatsen? Mogen samen, maar ook apart van elkaar
Medische bijzonderheden: n.v.t.

Woonplaats waar de dieren verblijven: IJsselmuiden
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-33159722

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 23-11