Google

Google

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Google

Google is een Sabueso Espagnol kruising, een gecastreerde reu geboren op 1 januari 2013.

Bijna een jaar geleden is Google geadopteerd vanuit een asiel in Spanje. De Sabueso Espagnol is een hond die in Spanje vaak gebruikt wordt met de jacht en afgedankt wordt zodra hij niet goed meer is, of “te oud” is. Wij vermoeden dat ook Google op deze wijze in het asiel daar is beland, na een niet al te makkelijk leven. De exacte achtergrond van Google weten wij niet.

Google heeft daarna 9 maanden bij bazen in Nederland gewoond. Tijdens deze periode bleek dat Google artrose heeft en een eigengereid karaktertje. Dat samen maakt Google niet de makkelijkste hond. Voor de artrose krijgt Google 2 soorten pijnstilling. Dit zal hij altijd moeten blijven gebruiken. Omdat zijn bazen een baby verwachten en Google niet vertrouwd is met jonge kinderen is besloten om een ander, rustig, thuis voor Google te zoeken.

 
Google is in huis een erg rustige hond. Luieren en slapen staat met stip op nummer 1 .
Hij is niet waaks en reageert niet echt wanneer visite binnenkomt. Met andere honden heeft Google niet zoveel. Hij kan er prima mee opschieten, maar na een keertje ruiken bij de kennismaking, negeert Google de andere hond. Bij een familielid waar Google ook regelmatig kwam was een kat aanwezig en daar reageerde Google niet op. Verder is Google keurig zindelijk, kan hij prima eventjes alleen thuis blijven en loopt hij rustig mee aan de riem.

Google heeft ook andere eigenschappen waar een nieuwe baas goed mee om moet kunnen gaan. Zodra hij in de auto mee moet, zal hij een muilkorfje om moeten hebben. Anders hapt hij van zich af. Google heeft bij vreemde mensen even de tijd nodig. Je moet hem dan ook niet gelijk aan willen halen. En bij de dierenarts moet Google ook een muilkorfje om.

 

Wij zoeken om deze redenen een nieuwe baas zonder kinderen, een baas die Google de pijnstilling voor zijn artrose blijft geven en blijft monitoren of deze dosering nog voldoende is. Een baas die Google rustig benadert en in zijn waarde laat.
Vanwege zijn artrose mag Google geen trappen lopen. Onze voorkeur gaat uit naar een baas die niet in een appartement woont, maar waar ook een tuin voor Google is.

Denkt u de juiste baas voor Google te zijn? Vult u dan het adoptieformulier op onze website in.

Extra info:   Krijgt Gabapentin en Novacam voor artrose in nek en achterpoten, kosten ongeveer € 30,- / € 35,- per maand  | niet herplaatsen bij kinderen |  sociaal met soortgenoten | omgang met de kat bij familie ging prima |   rustig, niet waaks, laat zich niet dwingen | muilkorfje om bij dierenarts en in de auto  |  schofthoogte ongeveer 50 cm. |

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

COVID - 19

Vanaf heden werken wij i.v.m. Covid19 alleen op afspraak. Indien u interesse heeft, vult u dan alstublieft eerst online het adoptieformulier in.

Foto's