Hagar

Hagar

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Hagar

Leeftijd: 3,5 jaar
Geslacht: Kater
Datum van laatste vaccinatie: 09-05-2022
Is het dier gechipt? Ja

 

Met een verdrietig hart zoeken wij voor onze lieve kater Hagar een betere woonplek.
Hagar kwam als kitten bij mij wonen en heeft het wat dat betreft altijd goed gehad. Echter is onze, danwel zijn leefsituatie zodanig veranderd dat Hagar er niet gelukkiger op wordt.

 

Door omstandigheden ben ik 1,5 jaar geleden naar een kleinere woning verhuisd. Ondertussen is daar mijn vriendin met haar kat bij ingetrokken en hebben wij een hond. Met beiden verhoudt hij zich oké.

Bij Hagar is vorig jaar blaasgruis vastgesteld. Hiervoor krijgt hij nu dieetvoer. Echter is Hagar zodanig gefocust op eten, dat je hem continu in de gaten moet houden. Dit is ook de reden dat hij niet langer naar buiten kan/mag. Hij schroomt zich namelijk niet bij andere huizen naar binnen te gaan om daar een hapje mee te eten. Iets wat voor hem dus niet gezond is. Dit uitte zich in een tweede blaasontsteking, waardoor besloten is hem maar binnen te houden.

Om het weekend heb ik mijn kinderen over de vloer. Hagar is deze gewend en kan dan dus ook met kinderen vanaf 4 jaar geplaatst worden. Helaas zijn de oudste 2 lichtelijk allergisch, waardoor de katten niet naar boven mogen i.v.m. de haren. Hierdoor is Hagars beweegruimte de woonkamer en keuken. Iets waar Hagar niet genoeg aan heeft.

De afgelopen paar maanden heeft dit zich geuit in stress. Hagar haalt uit naar de andere kat, hangt in de gordijnen en aan de deurklinken en blijft drentelen. We hebben sinds de jaarwisseling geprobeerd of dit nog zichzelf zou oplossen, maar helaas mag dit niet zo zijn. Het is hierdoor dat we toch de betreurde beslissing hebben gemaakt om voor hem een beter passend thuis te vinden.

Hagar kan indien die genoeg ruimte heeft denk ik wel bij een andere kat geplaatst worden, maar over het algeheel zou ik zeggen dat hij zich het beste voelt als enige koning van het domein. Hij kan wel prima bij kinderen geplaatst worden. Hagar is gecastreerd, gechipt en heeft altijd tijdig zijn inentingen gehad. Het is een erg makkelijke kat in de omgang. Niet een mega knuffelkat, maar hier komt hij toch geregeld even op schoot liggen. Of er net naast. Af en toe een aai vindt hij ook prima. Maar zoals het een echte kat betaamd, enkel wanneer hij er zin in heeft.

Mocht Hagar een fijn nieuw thuis vinden, krijgt die het (restant) van het dieetvoer incl. opbergton mee, zijn voederbakken, kleedje en reismand. Hij heeft op dit moment urinairy voer van InBalance en daar doet die het goed op. Hij krijgt voor nu geen extra’s ernaast, daar hij nog een klein beetje moet afvallen.

Omgang met honden: Redelijk
Omgang met katten: Redelijk
Kan met kinderen? Ja, vanaf 6 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: redelijk, afwachtend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 8 uur (hele dag)
Is de kat gewend om naar buiten te gaan? Nee, is een binnenkat
Is het dier gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: Blaasgruis

Woonplaats waar het dier verblijft: Kampen
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-46225541

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's