Heidi

Heidi

  • Geslacht: Vrouw
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Heidi

Heidi is een eerst iets afwachtende, maar erg lieve kruising Border Collie x Herder, geboren op 30 november 2018.

Nadat haar baas onverwachts niet meer voor haar en 13 andere honden kon zorgen, zijn de honden naar ons asiel overgebracht. Bij de vorige baas leefden de honden zowel in huis als in een grote achtertuin, in groepsverband. Ons is helaas niet bekend of de honden ook buiten de tuin kwamen.

Heidi moet even wennen in nieuwe situaties en kan eerst wat afwachtend reageren.  Maar kent zij je, dan is Heidi erg enthousiast en aanhankelijk! Heidi is sociaal met andere honden en verstaat de hondentaal goed. Een sociaal hondenmaatje zal Heidi erg gezellig vinden! Heidi reageert op haar naam, maar moet de basiscommando’s nog verder leren. Wel is zij erg pienter en leergierig, dus dit zal vast geen probleem zijn.

Omdat de honden vrij vanuit de woning de tuin in konden kan het zo zijn dat een nieuwe baas de eerste tijd extra aandacht zal moeten schenken aan de zindelijkheid en de regelmaat van het naar buiten gaan om te plassen en poepen. Waarschijnlijk is Heidi al zindelijk, maar voor een nieuwe baas altijd fijn om te weten waar wellicht rekening mee gehouden moet worden.
Omdat Heidi een tikkeltje onzeker is, lijkt ons een gezin met jonge kinderen niet geschikt voor haar.

Een Border Collie en Herder zijn beide actieve hondenrassen die graag willen werken. Wij zoeken daarom voor Heidi een leuke baas die veel thuis is en die actief met haar aan de gang gaat. Mee aan de fiets, lange wandelingen, wellicht agility en hersenwerk.
Denkt u de juiste baas voor Heidi te zijn? Vult u dan het adoptieformulier op onze website in.

Extra info:  niet gesteriliseerd |  schofthoogte ongeveer 50 cm. |  het nieuwsbericht over de honden vindt u hier: https://dierenasielzwolle.nl/acties/14-honden/ |    

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

 

COVID - 19

Vanaf heden werken wij i.v.m. Covid19 alleen op afspraak. Indien u interesse heeft, vult u dan alstublieft eerst online het adoptieformulier in.

Foto's