Hercules

Hercules

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Hercules

Hercules is een Kangal, geboren op 9-11-2018.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Hercules. Na een ander tijdelijk onderkomen is Hercules naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor hem.   

De dierverzorgers omschrijven Hercules als volgt: Hercules is echt een “beer van een hond”. Met zijn 76 kilo en indrukwekkende gestalte zie je hem niet snel over het hoofd. Doe je dat wel, dan laat Hercules wel weten dat hij er is. Je komt niet ongezien zijn terrein op.

 
Hercules is erg gesteld op “zijn” mensen en “zijn” terrein. Voor de mensen die hij kent is hij heel rustig en vriendelijk, ook voor de dierverzorgers. Zij kunnen veel met hem doen. Vreemde mensen daarentegen moeten uit zijn buurt blijven zodra hij op zijn eigen terrein is /achter het hekwerk. Wanneer hij buiten aan de riem is, reageert Hercules trouwens niet op mensen die hij niet kent. 

Hercules kan met een sociale teef van eigen formaat wellicht samenwonen, maar reuen en alle andere honden duldt hij niet in zijn buurt.
Katten ook niet, verwachten wij 😉

Hercules kan bij ons kiezen of hij ‘s nachts binnen is, of buiten. En wij zien dat hij heel graag buiten is. Op een dikke deken tref je hem vaak in zijn buitenkennel aan. Af en toe besluit hij om binnen te gaan liggen. Wij zoeken dan ook een nieuwe baas waar hij die mogelijkheid ook heeft. En dan niet in een kenneltje, maar gewoon een terrein waar hij de ruimte en vrijheid heeft. En mag doen waar hij voor geboren is: waken.

Karakter van de Kangal

De Kangal, of de Turkse herdershond is op zich een vredig en ontspannen dier, zachtaardig en aanhankelijk jegens zijn mensenroedel. Als waak- en herdershond is hij echter van nature zeer attent en wantrouwend tegenover vreemden. Als hij zijn kudde, zijn territorium of zelfs zijn volk als bedreigd ziet, besluit hij snel en zonder aankondiging in te grijpen. Daarom heeft deze grote Anatoliër consistent leiderschap nodig en een baas die hij compromisloos erkent.


U leest het: Hercules is gezien zijn gedrag en waakzaamheid geen hond voor een woonwijk. Een baas die vrij woont, met een goed omheind erf waar Hercules afgezonderd kan worden van bezoek, mocht het nodig zijn.

Denkt u de juiste situatie voor Hercules te hebben? Vult u dan het adoptieformulier in op onze website.

Extra info:  overgenomen van andere opvang | niet gecastreerd |  schofthoogte ongeveer 60 of meer cm. | Gewicht: 76 kilo.

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

INTERESSE?

Klik dan op de adoptiebutton hierboven.

Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld.
In deze mail wordt o.a. uitgelegd welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen.
Ben je hier nu al benieuwd naar? Kijk dan even bij de FAQ.

 

Gedurende COVID -19 werken wij alleen op afspraak.

Foto's