Hertha

Hertha

  • Geslacht: Vrouw
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Hertha

Hertha is een Duitse Herder dame, geboren op 4 mei 2017.

Nadat haar baas onverwachts niet meer voor haar en 13 andere honden kon zorgen, zijn de honden naar ons asiel overgebracht. Bij de vorige baas leefden de honden zowel in huis als in een grote achtertuin, in groepsverband, ongecastreerde reuen en teven bij elkaar. Ons is helaas niet bekend of de honden ook buiten de tuin kwamen. 

Hertha heeft een aantal nestjes gehad, hetgeen ook duidelijk te zien is. 

Hertha is sociaal met andere honden,  maar heeft zeker haar voorkeuren. Zo heeft zij zich ook staande gehouden in de roedel. Een gecastreerde reu als maatje waarmee het klikt zal Hertha erg gezellig vinden! 

Je merkt dat Hertha niet veel meer kende dan de achtertuin. Bij ons is zij nog onzeker, ook met mensen die zij niet kent. Het heeft echt even geduurd voordat zij zich beter op haar plek voelde. Maar nu ze haar vaste mensen kent, is Hertha een ontzettend leuke, aanhankelijke dame.  Op en top een baasgerichte Duitse Herder.

Hertha reageert goed op haar naam, maar moet de basiscommando’s nog verder leren. Wel is zij erg leergierig, dus dit zal vast geen probleem zijn. Omdat de honden vrij vanuit de woning de tuin in konden kan het zo zijn dat een nieuwe baas de eerste tijd extra aandacht zal moeten schenken aan de zindelijkheid en de regelmaat van het naar buiten gaan om te plassen en poepen. Waarschijnlijk is Hertha al zindelijk, maar voor een nieuwe baas altijd fijn om te weten waar wellicht rekening mee gehouden moet worden.  

Gezien Hertha’s onzekerheid past zij niet in een gezin met kinderen.  Wij zien haar het best herplaatst in een rustige situatie en rustige omgeving,  bij mensen die Hertha kunnen begeleiden in alle nieuwe indrukken die op haar afkomen. 

Denkt u de juiste baas voor Hertha te zijn? Vult u dan het adoptieformulier op onze website in.

Extra info:  afgestaan door eigenaar | niet gesteriliseerd  |  loops begin april ’21 |  schofthoogte ongeveer  60 cm | het nieuwsbericht over de honden vindt u hier: HIER 
   

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

COVID - 19

Vanaf heden werken wij i.v.m. Covid19 alleen op afspraak. Indien u interesse heeft, vult u dan alstublieft eerst online het adoptieformulier in.

Foto's