Jacky

Jacky

  • Grootte: Klein
  • Leeftijd: Senior
  • Geslacht: Man

Over mij

Jacky is met recht een “super-senior” met zijn leeftijd van 16 jaar en 10 maanden.

 

Jacky is jaren geleden vanuit ons herplaatst bij een lieve baas. Zij was stapel op Jacky en Jacky op haar. Helaas Jacky’s bazin onverwachts overleden en is Jacky op deze leeftijd nog in het asiel beland.

Vanzelfsprekend moest Jacky erg wennen, maar gelukkig was er een lief gastgezin dat hem al snel onder hun hoede nam en waar Jacky fijn in huis weer alle aandacht en rust krijgt. Zij omschrijven hem als volgt:

Jacky is een lief, aanhankelijk hondje. Hij wil niets liever dan bij je zijn. Hij sjouwt op dit moment, hij is hier nu bijna 6 dagen, steeds achter mij aan. Misschien verandert dat nog met de tijd, als hij meer vertrouwen krijgt.

Jacky scharrelt graag een poosje in de tuin. Buiten wandelt hij korte stukjes, dat snuffelen op straat vindt hij ook leuk. Lange wandelingen zijn niet aan hem besteed met zijn slechte knie.

 

‘s-Nachts slaapt hij in een mandje naast het bed. Hij wil wel weten dat je bij hem bent, dan gaat hij rustig slapen.
Eten doet hij de ene dag wat beter dan de andere. Hij heeft graag gewone smeerworst door z’n brokjes.
Jacky is erg gesteld op zijn eten en je moet op dat moment geen eten van hem afpakken.

Jacky is door de dierenarts nagekeken en daar komen wel wat kwaaltjes uit naar voren. Jacky’s gebit is niet schoon meer, maar gezien zijn leeftijd hebben wij er voor gekozen om hier nu niets aan te doen, zeker in combinatie met de flinke hartruis die hij heeft is narcose een risico.

Tevens heeft Jacky problemen met de knieschijf van één van zijn achterpootjes. Hij krijgt hier pijnstilling voor, want een zware operatie is om diverse redenen niet meer reëel. Jacky redt zich er prima mee en lijkt gelukkig pijnvrij.

 

Wij zoeken een lieve baas voor Jacky die hem graag een fijne oude dag wil geven. Een baas die de pijnmedicatie doorzet en van hem geniet in zijn bonustijd. En waar een tuin is waar Jacky fijn kan scharrelen.

Wij weten dat Terriërs oud kunnen worden, dus hopen ook dat Jacky nog een tijdje een fijn, onbezorgd leventje kan hebben!

Extra info: 
pijnmedicatie | niet gecastreerd

Foto's

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.