Jaimy

Jaimy

Over Jaimy

Leeftijd: 10-4-2016
Is het dier gechipt? Ja

Jaimy is een gecastreerde reu uit Roemenië en weegt ongeveer 23 kg. Hij is geboren op 10-4-2016.

Jaimy is geadopteerd als pup van een half jaar. Hij zou prima geschikt zijn voor beginners. Dat is helaas niet zo.

De mensen die hem geadopteerd hebben, houden het al zes jaar vol, waar ik diep respect voor heb. Maar het gaat niet meer. Jaimy kan prima met de eigenaresse, maar de band die er is tussen hem en de eigenaar geeft spanning. Het ene moment knuffelt hij met hem, het andere moment bijt hij. Dit heeft met zowel onzekerheid van de eigenaar en Jaimy te maken. Die onzekerheid versterkt elkaar. Aangezien ze een dochtertje van één jaar oud hebben rondlopen, wordt het te gevaarlijk.

Jaimy is niet goed gesocialiseerd. Dat betekent: alles wat hij kent is goed, alles wat hij niet kent niet. Hij heeft iemand nodig die ervaring heeft met honden. Iemand die de signalen op kan vangen en hem de begeleiding kan geven waar hij zo naar verlangt. Het is ook een vreselijke knuffelkont!!

Jaimy is op zich goed met andere honden. Een andere stabiele hond zou voor hem fijn zijn, denk ik. Een hond waar hij zich aan op kan trekken. Hij is vroeger een kat gewend, maar zal daar opnieuw aan moeten wennen. Jaimy kan prima alleen thuis zijn en mee in de auto. Hij kan niet met jonge kinderen.

 

Ik heb zelf een Roemeen met vergelijkbaar gedrag als Jaimy. En op zich hoeft het niet een groot probleem te zijn, maar ik woon in het buitengebied en dat scheelt al heel veel prikkels. Als ik visite krijg, zet ik hem weg. Blijft de visite langer, dan ga ik de visite introduceren. Ondanks de slechte socialisatie kunnen ze nog aan heel veel wennen, alleen gaat dat in stapjes. Rust, reinheid, regelmaat, liefde, tijd en geduld is wat ze nodig hebben.

 

Op dit moment volg ik een cursus met Jaimy om zijn gedrag nog wat te kunnen verbeteren. Neem gerust contact met mij op dan vertel ik zijn hele verhaal.

 

Met vriendelijke groet,
Inge

 

Omgang met honden: Goed
Omgang met katten: weer wennen, zie verhaal
Kan met kinderen? Ja, vanaf 15 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: slecht
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 6 uurtjes
Is het dier gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: Geen

 

Plaats waar het dier verblijft: Zwolle
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-18650472

 

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's