Jaimy

Jaimy

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Medium

Over Jaimy

Leeftijd: 10-4-2016
Is het dier gechipt? Ja

In 2016 hebben wij onze hond Jaimy geadopteerd vanuit een hulporganisatie uit Doetinchem. Zij vingen honden op vanuit Roemenië. Jaimy was een pup van 6 maanden oud en was 5 dagen in Nederland alvorens wij hem adopteerden. Wij maakten kennis met Jaimy en een uur later reden we naar huis met een hond. Nietsvermoedend en een tikkeltje naïef hadden we opeens een Roemeense hond. Hij zou de perfecte hond zijn voor beginners.

Inmiddels zijn we ruim 5 jaar verder en hebben we veel met Jaimy meegemaakt. Jaimy kon agressief gedrag vertonen en had meer met vrouwen dan met mannen. Andere honden was geen probleem, vreemde mensen echter wel. Vooral de beginperiode was lastig. We zochten naar antwoorden, maar hebben uiteindelijk geaccepteerd dat Jaimy anders was. We hebben ons aangepast en toen ging het beter.

Ondanks zijn rugzakje is Jaimy een knuffelkont, slim en high sensitive. Hij ziet, voelt en ruikt alles. Jaimy leert erg snel en zou een mooi trainingsmaatje zijn. Lekker rennen in de buitenlucht en spelen met zijn Griekse broertje Bobby, hij vindt het heerlijk. We hebben zo’n een beetje alle afgelegen plekjes van Zwolle gehad. Want hoe minder prikkels, hoe fijner dit is voor Jaimy.
Jaimy had een ervaren baas nodig die verstand had van deze honden (Roemeense honden met een rugzakje). Desalniettemin zijn we er ook trots op dat we hem toch ondanks alles al die tijd een warme mand hebben kunnen geven.

Sinds een jaar zijn we ouders geworden van een dochter en moeten we de moeilijkste keuze ooit maken. Jaimy doet het boven verwachting goed, maar Jaimy is geen gezinshond voor een drukke woonwijk in Zwolle. Hij is ook naar ons weleens uitgevallen. Dat was heel naar maar we gingen verder… echter, met onze dochter kunnen we en mogen we dat risico niet nemen.

Daarom zijn we voor Jaimy op zoek naar een nieuwe baas. Een baas die verstand heeft van dit soort honden, die het een uitdaging vindt om met hem aan de slag te gaan. Er zit namelijk nog erg veel rek in bij Jaimy. Een baas waar hij de ruimte heeft en niet continu aan prikkels wordt blootgesteld.
We zien Jaimy ergens wonen met een mooi stuk grond eromheen waar hij het liefst met een ander hondenvriendje lekker zichzelf kan zijn, waar hij genoeg ruimte heeft om zichzelf terug te kunnen trekken en een baas die geduld heeft en hem de aandacht en vertrouwen geeft die hij nodig heeft. Iemand die sterk in haar of zijn schoenen staat en Jaimy neemt zoals hij is.
Misschien zijn dit heel wat eisen maar wij willen het beste voor onze vriend, want dat verdient hij.

 

Omgang met honden: Goed
Omgang met katten: Redelijk
Kan met kinderen? Ja, vanaf 15 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: slecht
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 6 uurtjes
Is het dier gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: Niet van toepassing

 

Plaats waar het dier verblijft: Zwolle
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: inge.weernekers@xs4all.nl / 06-18650472

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's