Jax

Jax

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Jax

Jax is een grote, knappe, Roemeense kruising van 2,5 jaar oud (15-3-2018).
Hij is bij DOC Breda binnengekomen omdat de vorige eigenaar wegens verhuizing geen passende woonruimte meer voor hem had.

Jax komt oorspronkelijk uit Roemenië en heeft door zijn verleden en slechte socialisatie een rugzakje. Hij is bang voor onbekende mensen en situaties en kan hierdoor op straat nerveus zijn en reageren op voorbijgangers, fietsers en andere honden. Dit doet hij door te blaffen en er naar toe te springen. In het verleden is het een keer mis gegaan en daarom gaat Jax nu wandelen met een muilkorf om. Door zijn gedrag buiten verwachten wij niet dat hij ooit los kan lopen.

Zodra Jax in een rustige omgeving loopt, liefst in een omgeving die hij kent, dan ontspant hij zich. Op zulke momenten gaat hij snuffelend zijn omgeving verkennen en loopt hij graag zijn neus achterna.

Voor Jax zoeken we een rustige omgeving met een grote tuin of erf en met een goede omheining, zodat hij niet weg kan. Een plek waar hij genoeg ruimte heeft zodat het niet noodzakelijk is om hem uit te laten, gezien dat hem veel stress oplevert.

 

Als Jax eenmaal het vertrouwen heeft, komt hij erg graag bij je om te knuffelen of te spelen. Hij vindt het fijn om buiten te zijn en met zijn baas lekker te ravotten. Hij houdt van rennen en kan dan leuke sprongen maken. Hoewel Jax het prima vindt om buiten te zijn, zoeken wij wel een plek waar genoeg aandacht voor hem is.

Jax kan niet met andere dieren overweg en wordt niet bij kinderen geplaatst. Kinderen vanaf 16 jaar zijn voor hem geen probleem. Het is wel belangrijk dat iedereen rustig geïntroduceerd wordt. Dit geldt ook voor visite. Als er visite komt, is het advies om Jax een rustige en veilige plek te geven in het huis of de tuin.

Hoewel Jax een ietwat langer en specifieker wensenlijstje heeft voor zijn nieuwe thuis, zal hij bij de juiste baas een leuke en grappige hond zijn.

Heeft u de juiste woonsituatie en het geduld, de liefde en tijd die Jax zo verdient? 

Jax verblijft niet in Zwolle, maar bij een collega dierenopvang in Breda.

Geïnteresseerden in Jax kunnen contact opnemen met DOC Breda via: link contact met DOC Breda

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's