Jaya

Jaya

Over Jaya

Leeftijd: 15/01/2023
Geslacht: Vrouw, gesteriliseerd
Grootte: Middelgrote hond
Datum van vaccinatie(s): 06/2024
Is het dier gechipt? Ja

Canaan x Basenji mix Jaya
Geboren op 15 januari 2023, in India
15-20 kg, middelgrote hond tot kniehoogte.

Jaya is een ontzettend loyale hond met een hart van goud.
Met haar geschiedenis doet ze haar naam, Jaya, wat in het Sanskriet ‘Victorious’ betekent, zeker eer aan! Na een DNA-test en mijn eigen studie is gebleken dat Jaya de karakteristieke eigenschappen van een Canaan en Basenji heeft. Dit blijkt niet alleen uit haar gedrag, maar ook uit haar lichamelijke bouw en haar omgang met andere honden.

De Canaan en Basenji zijn beide primitieve rassen en daarmee de naam Pariah honden waardig. Pariah honden zijn honden zonder eigenaar. Je kunt dit letterlijk nemen als straathond, maar in de praktijk betekent het dat de hond van nature zelfstandig genoeg is om zelf te kunnen overleven. Deze honden vereisen veel tijd en aandacht, maar ook ervaring met hondentaal en de toepassing van die communicatie.

 

Jaya is dan ook een echte Pariah; ze kan prima voor zichzelf zorgen, maar met een optimistische, rustige eigenaar als leider bloeit deze strijder op tot een waardevolle metgezel. Ben je niet altijd thuis? Dan waardeert Jaya een rustige roedel, waar ze lekker kan spelen maar ook veilig kan terugtrekken.

Jaya maakt momenteel deel uit van mijn roedel. Samen met mijn 3-jarige Duitse herder en mijn eigen adoptie Schotse collie teefje is ze heerlijk rustig in huis. Ze speelt graag met de collie, die een maand jonger is dan Jaya, en daarna slaapt ze lekker in de open bench. ’s Ochtends gaan we direct naar het veld om te spelen, waar Jaya het liefst met een flirtpole speelt en je haar ware aard als jager ziet!

Jaya leert steeds beter aan de lijn te lopen. Ze trekt niet aan de lijn als er niet te veel spanning op staat. Jaya heeft wel last van reactiviteit naar onbekende honden. Dit kan volledig worden opgelost met rustige stappen en veel humor! Zelfs als ze het al een paar keer perfect doet, wil ze je toch nog even testen of het echt zo is… Op het veld loopt Jaya aan een lange lijn, een longeerlijn voor paarden. Dit biedt haar genoeg vrijheid, maar geeft ook de mogelijkheid om haar te corrigeren als ze te enthousiast wordt.

Ben jij een optimistische leider die sterk in de schoenen staat en vol humor zit voor deze echte circusclown? Stuur me dan een bericht via de mail! Vertel me over je passie voor honden en misschien past Jaya wel perfect in jouw roedel!

Jaya wordt alleen geadopteerd onder de volgende voorwaarden:
Al enige hond: alleen als de adoptie-eigenaar de hele dag thuis is of bereid is adequate kenneltraining te beginnen, met in gedachten dat Jaya hier ruim de tijd voor nodig heeft, beginnend met kleine stappen vanaf 10 minuten.

Als er al andere honden in huis zijn:
Jaya voelt zich veilig in een roedel en observeert altijd wat de andere honden doen. Ze past zich aan door middel van spiegelen. Ze zal deze honden eerst buiten in een omheinde ruimte moeten ontmoeten. Ze is correcties van mijn reu, de Duitse herder, gewend omdat ze graag in zijn kont hapt! Met teefjes kan het soms wel of niet klikken, zoals vaker het geval is, en dat moeten we respecteren.
Mijn eigen teefje accepteerde haar na een gezamenlijke wandeling, en nu zijn ze beste vriendinnen!

 

Wilt u nog meer weten over Jaya? Ik ben altijd bereikbaar via mail en WhatsApp.

Met veel liefde, Jaya en Leva

 

Omgang met honden: Goed
Omgang met katten: Redelijk
Omgang met kinderen? Goed vanaf 6 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: redelijk, afwachtend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 6 uurtjes
Zijn er medische bijzonderheden: NVT.


Woonplaats waar het dier verblijft: Kampen, Overijssel (30 min. vanaf Zwolle)
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-11126741
Overnamekosten: Via originele Eigenaren Kjell en Cassey, de kosten worden berekend in waarden van Jaya.

 

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 6-6