Kanjer

Kanjer

  • Grootte: Groot
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Man

Over mij

Kanjer is een lieve (kruising) Pers, met een geschatte geboortedatum van 15 november 2022.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Kanjer. Na een ander tijdelijk onderkomen is hij naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor hem.

 

Kanjer is een leuke, aanhankelijke kater zodra hij je even kent. Dan geniet Kanjer van aandacht en vindt menselijk gezelschap erg gezellig! Kanjer kan een beetje onbenullig uit de hoek komen, zeker wanneer hij laat zien hoe leuk hij je vindt met liefdesbeetjes ūüėČ

Maar alles heeft een goede bedoeling bij Kanjer.

 

Kanjer is gewend om met andere katten samen te wonen. Een andere kat zal hij dan ook gezellig vinden! Het spreekt voor zich dat dit natuurlijk ook een sociale kat zal moeten zijn die graag een soortgenoot om zich heen heeft.

Samenwonen met een andere kat hoeft niet per se. Maar dan zal een nieuwe baas wel veel thuis moeten zijn om gezelschap te bieden.


Samenwonen met jonge kinderen zal teveel prikkels geven, maar oudere (10+) kinderen die weten hoe zij met een kat om moeten gaan zullen vast geen probleem zijn.

Wij verwachten dat Kanjer niet de drang heeft om naar buiten te gaan. Daarom zal hij ook prima als binnenkat kunnen worden gehouden op een ruim (meerkamer)appartement.

 

Welke lieve baas kan ervoor zorgen dat Kanjer’s prachtige vacht regelmatig geborsteld wordt en is veel thuis?

 

Extra info:

Volgens berichten zouden de katten in de groep waar Kanjer heeft geleefd Feline Infectieuze Peritonitis ( FIP ) hebben. De katten zijn allemaal nagekeken en onderzocht door een dierenarts en op dit moment is er geen enkele aanwijzing dat ze hiermee besmet zijn.

Neemt niet weg dat ze alsnog wel FIP kunnen krijgen. Het FIP virus ontstaat als variant van een coronavirus dat bij de kat meestal geen ziekte of soms milde diarree veroorzaakt.
Veel katten in Nederland komen in aanraking met verschillende coronavirussen. In enkele gevallen muteert zo’n virus tot FIP. Helaas bestaan er geen testen om te kijken of een kat het heeft of niet.

 

Voeding: geen dieet. 
Extra info:  gecastreerd |  Mag bij adoptie mee: na de tweede kennismaking.

Media

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.