Kaya

Kaya

Over Kaya

Wie o wie gaat 100% voor deze prachtige en lieve dame?

Kaya zoekt al even naar een nieuw mandje en ondanks dat ze een fantastische hond is, heeft de gouden mand zich nog niet gemeld. En voor minder gaan wij niet.
Kaya is een superlieve hond die een aantal jaar in een gastgezin in Hongarije heeft gewoond en sinds begin maart in Nederland is. Helaas is er geen klik met de al aanwezige hond, die te lomp is voor haar. Daarom zoeken we voor Kaya een blijvend mandje.


Kaya is een gesteriliseerd teefje van 4 jaar, schofthoogte 50 cm (grote middelmaat), en ze weegt ca 16 kilo. Kaya is suikerzoet, ontzettend zachtaardig en mensgericht, en knuffelen is haar allergrootste hobby! Kaya houdt van mensen en aandacht en ligt het liefst de hele dag tegen je aan om te knuffelen. Ook met vreemde mensen is Kaya sociaal, als de visite snoepjes heeft is ze meteen hun beste vriend.


Qua energie is Kaya binnenshuis een rustige hond, een echte diva die graag op de bank luiert en tegen je aan ligt om te knuffelen. Ze kan enkele uren zonder problemen alleen thuis blijven en sloopt en blaft dan niet.
Buiten zien we een lenige en elegante dame die gracieuze sprongen maakt als ze achter een balletje aanrent. Apporteren is helemaal haar ding. Ze is goed trainbaar met voer en deze slimmerd pikt alles snel op. Kaya wil graag pleasen en reageert goed op positieve verbale beloningen. 

Kaya is een hond die enorm kan genieten van lange wandelingen en een hondensport of cursus zou heel leuk voor haar zijn. Ze kan naast de fiets mee rennen of  joggen en ook voor lange wandelingen is ze in. Autorijden vindt ze leuk en ze is ook al gewend om mee te gaan in tram en metro.
Kaya was voorheen niet gewend om vaak aan de lijn te lopen. Toch heeft ze dit meer dan fantastisch opgepakt, ze loopt netjes mee zonder te trekken.

Het ontmoeten van andere honden als ze aan de lijn loopt vindt Kaya spannend. Dit maakt haar onzeker, waardoor ze soms uit kan vallen. Ze heeft hier al mooie stappen in gemaakt maar dit punt mag verder getraind worden. Het is niet ingewikkeld, gewoon een kwestie van leiding pakken en doorlopen en Kaya vertrouwen geven en niet teveel ruimte geven. Vechten of bijten heeft Kaya nooit gedaan, het is echt een beetje blaffen om niks uit onzekerheid. Als Kaya losloopt is het ontmoeten van andere honden geen probleem. Kaya checkt uit zichzelf voortdurend bij de baas in tijdens een wandeling, ze is erg baasgericht en houdt je goed in de gaten, dus eigenlijk een droomhond om mee te wandelen.

Kaya kan heel goed met andere honden overweg. Bij haar opvangadres kwamen er vele verschillende honden over de vloer, pups en volwassen honden, reuen, teven, groot en klein. Ze leefde in een roedel van gemiddeld 10 honden in wisselende samenstellingen. Toch is Kaya wel echt een mensenhond en ze hoeft zeker niet bij een andere hond geplaatst te worden.

Wat voor plekje zoekt Kaya?
– We plaatsen Kaya niet bij katten, daar kan zij niet mee overweg.
– Ze kan bij een hond geplaatst worden, als deze hond vooral zijn eigen gang gaat en niet verwacht dat Kaya veel gaat spelen, want Kaya is bij voorkeur met haar mensen bezig en houdt van haar rust. Als enige hond zal zij ook prima gelukkig zijn.
– We zoeken iemand die veel aandacht aan haar kan besteden, van knuffelen houdt en het leuk vindt om mooie wandelingen met haar te maken en haar ook verder wil uitdagen (cursus, sport, hersenwerk).
– Kaya kan bij grotere kinderen geplaatst worden, kleine kinderen vindt zij een beetje te druk.
– We zoeken voor Kaya een rustige omgeving, dus niet midden in de stad.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-18650472

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar/ bemiddelaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar/ bemiddelaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Media

input: 17-6