Keksz

Keksz

Over Keksz

Leeftijd: 7 jaar
Geslacht: Reu, gecastreerd
Grootte : Kleine hond
Is het dier gechipt? Ja

 

Keksz is een lief klein huishondje van zeven jaar. Zijn hoogte is 30 cm en hij weegt 5,5 kg, hij is echt heel klein. Keksz heeft een oogaandoening en is hiervoor bij een gespecialiseerde dierenarts in Roemenië uitgebreid onderzocht. Uiteraard krijgen serieuze belangstellenden alle informatie over de medische bevindingen.

 

Sinds een paar maanden verblijft de kleine man bij een opvanggezin. Hij is speels, aanhankelijk en erg graag bij mensen in de buurt. Desondanks kan hij wel al eventjes alleen thuisblijven. Zoals je wel vaker ziet bij kleine hondjes heeft hij een sterk eigen willetje. Het is natuurlijk de bedoeling dat zijn verzorgers Keksz opvoeden en niet andersom, dus zijn opvanggezin is hiermee gelijk aan de slag gegaan. En dan blijkt hij een heel slim hondje die zich goed aanpast aan de routine van het gezin.

 

Wellicht komt het mede door zijn slechte zicht, maar Keksz moet niets weten van andere honden of katten. 

Hij is er echt bang van en blaft naar hen. Buiten loopt hij aardig aan de lijn, maar andere honden zijn dan dus wel spannend voor hem. Ondanks zijn slechte zicht kan hij zich goed redden met zijn reuk en zijn gehoor, zowel binnen als buiten.

 

Zijn achtergrond: 

Keksz is gevonden bij vuilcontainers waar hij naar eten liep te zoeken, je hart breekt als je eraan denkt.. Een arbeider van een nabijgelegen fabriek wist te vertellen dat hij er al een aantal weken rondliep. En dat was ook wel te zien, want Keksz was in een slechte conditie. Hij was mager, zijn vacht zag er niet uit en hij zat onder de vlooien en teken. Wat een dierenleed. Gelukkig is de hulp van Timea ingeroepen en heeft zij hem opgehaald. Bij de dierenarts bleek Keksz gechipt, een eigenaar was echter onvindbaar.

We zoeken voor Keksz een fijne rustige plek zonder andere huisdieren. Keksz is te bezoeken in Rockanje.

Vul bij serieuze interesse in Keksz een adoptieformulier in op www.helpeenhond.nl/keksz

 

Omgang met honden: Slecht
Omgang met katten: Slecht
Kan met kinderen? Ja, vanaf 15 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: redelijk, afwachtend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 4 uurtjes
Is het dier gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: Oogaandoening

Woonplaats waar het dier verblijft: Rockanje
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-11532424

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 11-4