Kiki

Kiki

Over Kiki

-onder optie ivm interesse adoptie-

Naam: Kiki
Leeftijd: 4 jaar
Datum laatste vaccinatie: 23-03-2021
Is het dier gechipt? Ja

 

Kiki’s tijdelijke opvang is uiteindelijk afstand geworden. Ze staat nu op naam van Stichting Mendoo en wij zijn voor haar op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Kiki is een gesteriliseerde kruising Mechelse herder teef van 4 jaar oud. Zoals het ras al doet vermoeden, is Kiki een actieve, gedreven hond. Ze is heel aanhankelijk, vrolijk en lief. Ze is dol op alle mensen, maar is wel prikkelgevoelig. Kiki zit snel hoog in haar opwinding en uit dat met blaffen.

 Structuur aanbrengen en het duidelijk aangeven van grenzen kan voor verbetering zorgen, maar dit gedrag zal nooit helemaal verdwijnen dus hier dient rekening mee gehouden te worden bij herplaatsing. Om deze reden heeft een rustige, prikkelarme omgeving de voorkeur. Alleen thuis zijn is voor Kiki nog een uitdaging. Uit eerdere ervaringen bij een gastgezin is gebleken dat dit met voldoende begeleiding opgebouwd kan worden. Maar dit gaat in eerste instantie wel gepaard met veel blaffen. Samen met een andere hond in huis gaat het alleen thuis blijven haar wat beter af.

Kiki is waaks en ook zacht, en zou eventueel met een andere stabiele hond samen kunnen leven.
Ze kan echter niet in een thuis met katten en/of gekooide dieren geplaatst worden, gezien dit bij haar behoorlijk wat jachtinstinct losmaakt. Loslopen kan ze bijna met alle honden, met de riem om in de groep gaat het bij het gastgezin ook goed maar uit vorige situaties is bekend dat Kiki aan de lijn tijdens het uitlaten behoorlijk kan blaffen naar andere honden. Kiki heeft een uitgesproken hekel aan bruine labradors na een aanvaring met de eigen bruine labrador van het gastgezin. Dit is iets om rekening mee te houden, daar Kiki enorm fel kan zijn naar deze hond en mogelijk ook soortgenoten van hetzelfde ras.

Op medisch vlak lijken er geen bijzonderheden en ook voer geeft geen problemen. Kiki zoekt een actieve baas die met haar wil gaan speuren, daar heeft ze plezier in, werken met haar neus! Ze is erg gemotiveerd en goed trainbaar.

Gezien de omschrijving die het gastgezin geeft en de onvoorspelbaarheid van (kleine) kinderen en de aanloop die grotere kinderen met zich meebrengen zou een plek zonder kinderen het beste aansluiten. De woonomgeving dient, zoals gezegd, bij voorkeur prikkelarm te zijn.

Omgang met honden: Redelijk
Omgang met katten: Slecht
Kan met kinderen? Ja, vanaf 10 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: Goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 2 uurtjes

Is het dier gesteriliseerd: Ja
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: n.v.t.

Woonplaats waar het dier verblijft: omgeving Emmen (dr)
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-40261435

 

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's