Lad

Lad

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Lad

Lad is een prachtige Border Collie, geboren op 27 april 2014.

Nadat zijn baas onverwachts niet meer voor hem en 13 andere honden kon zorgen, zijn de honden naar ons asiel overgebracht. Bij de vorige baas leefden de honden zowel in huis als in een grote achtertuin, in groepsverband, ongecastreerde reuen en teven bij elkaar. Ons is helaas niet bekend of de honden ook buiten de tuin kwamen.

Desondanks is Lad een enthousiaste hond naar mensen, een allemansvriend. Geef je hem de kans, dan kruipt hij bij je op schoot ūüėä. Lad is sociaal met andere honden en verstaat de hondentaal goed. Wel is hij zelfverzekerd naar andere reuen en ‚Äúlaat zich de kaas niet van het brood eten‚ÄĚ, dus herplaatsing bij een andere reu lijkt ons niet verstandig. Een gesteriliseerde teef zal Lad erg gezellig vinden!

Lad reageert goed op zijn naam, maar moet de basiscommando’s nog verder leren. Wel is hij erg leergierig, dus dit zal vast geen probleem zijn. Omdat de honden vrij vanuit de woning de tuin in konden kan het zo zijn dat een nieuwe baas de eerste tijd extra aandacht zal moeten schenken aan de zindelijkheid en de regelmaat van het naar buiten gaan om te plassen en poepen. Waarschijnlijk is Lad al zindelijk, maar voor een nieuwe baas altijd fijn om te weten waar wellicht rekening mee gehouden moet worden.

Een Border Collie is een actieve hond die graag wil werken. Wij zoeken daarom voor Lad een leuke baas die actief met Lad aan de gang gaat. Mee aan de fiets, lange wandelingen, wellicht agility en hersenwerk.

Lad’s gebit wordt 15 april nog gereinigd en daarna is hij helemaal klaar om het asiel te verruilen voor een leuke nieuwe baas! Denkt u de juiste baas voor Lad te zijn? Vult u dan het adoptieformulier op onze website in.

Extra info:¬† afgestaan door eigenaar | niet gecastreerd | geen medische bijzonderheden geconstateerd | gebitreiniging op 15 april ’21 | schofthoogte 50-55 cm |¬† ¬†het nieuwsbericht over de honden vindt u hier: https://dierenasielzwolle.nl/acties/14-honden/ |¬†¬†

Kennismakingen: Wij vragen potenti√ęle adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

COVID - 19

Vanaf heden werken wij i.v.m. Covid19 alleen op afspraak. Indien u interesse heeft, vult u dan alstublieft eerst online het adoptieformulier in.

Foto's