Mellow

Mellow

Over Mellow

Geboortedatum: 01/01/2014
Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Grootte: Middelgrote hond
Datum vaccinatie: 01-09-2022
Is het dier gechipt? Ja

Lieve Mellow zoekt een nieuw huisje!

Reden van herplaatsing: 

Wegens gezondheidsproblemen is het helaas na 9 fijne jaren niet meer mogelijk voor Mellow om bij haar huidige baasje te blijven. Ze is nu dan ook al even bij het hondenpension waar ze voorheen af en toe logeerde, omdat ze haar thuis niet meer kan opvangen. Met pijn in het hart is daarom de keuze gemaakt om een andere goed plekje voor Mellow te zoeken.

 

Gedrag in huis / tuin:
Mellow is een enorme knuffelkont. Ze wil het liefste bij je zijn en samen leuke dingen ondernemen. Mellow is echt een dame die uitdaging nodig heeft. Dit kan in de vorm van denkspelletjes, gehoorzaamheidstraining, detectiewerk of een lekkere verre wandelingen door de natuur.
Ze vind het heerlijk om haar neus te gebruiken, maar dit doet ze soms iets te grondig waardoor muisjes bij de buren ook ontdekt worden en een hoog omheind hek een ‘must’ is voor haar.
Naast alle leuke activiteiten samen, vindt ze het ook heerlijk om gewoon lekker samen te knuffelen op de bank! Want zoals we al zeiden, het is een echte knuffelkont!!!
Als Mellow eerst goed mentaal uitgedaagd is zoekt ze soms zelf haar bench op om daar even uit te rusten. Dit is ook het moment waarop ze best even alleen kan blijven.
Als Mellow nog teveel energie heeft, dan vindt ze het moeilijk om haar rust te vinden. Ze blaft dan als ze alleen thuis is.

 

Gedrag in een vreemde omgeving:
Mellow past zich goed aan op nieuwe omgevingen. Drukke straten, met veel fietsers zijn voor haar soms wat veel prikkels. Maar ze gaat geregeld mee met de uitlaatservice en naar het hondenpension en daar went ze snel en goed!

 

Gedrag aan de lijn:
Als je de focus van Mellow hebt, kan ze super goed naast je lopen. Bij fietsers of katten kan ze soms wat reactief reageren en trekken. Als je haar concentratie niet hebt, kan ze uitvallen naar voorbijgangers. Maar met wat training is hier zeker nog heel veel winst te behalen.
In het bos of andere ‘prikkelarme’ gebieden vind ze het heerlijk om aan een lange lijn rond te snuffelen en lekker relaxt mee te lopen.

Gedrag tijdens het loslopen:
Mellow is door haar jachtdrift niet veel los geweest. Met de uitlaatservice loopt ze wel altijd los in de groep mee in een omheind bos/veld en dan luistert ze eigenlijk altijd heel erg goed, tot dat ze een beestje geroken heeft en is de volledige focus daarop en heeft ze bananen in haar prachtige oren.

 

Gedrag naar andere honden:
Deze knappe dame doet het erg goed met andere honden en kan de hondentaal goed lezen. Ze is dan ook een stabiele hond in de groepen van uitlaatservice en in het hondenpension. Aan de riem kan ze soms nog wel blaffen naar andere honden.

 

Gedrag naar katten:
Voorheen kon ze erg goed met katten, maar na een keer een heftige reactie van een kat naar haar toe gehad te hebben is ze nu wel reactief op katten.

 

Gedrag naar kinderen:
Mellow doet het super goed met kinderen, maar kan er niet door uitgelaten worden omdat ze soms onverwacht kan reageren op prikkels van buitenaf.

 

Gedrag naar onbekende mensen:
Altijd vriendelijk. Begroet iedereen blij. Kan thuis wel waaks zijn.

 

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:
Als Mellow eerst mentaal en/of fysiek goed is uitgedaagd vindt ze het soms heerlijk om even in haar bench te liggen slapen en kan ze wel even alleen thuis zijn. Maar als ze langer alleen moet zijn of nog niet haar energie kwijt is wil ze zich wel laten horen in de vorm van blaffen.

 

Gedrag in de auto:
Geen enkel probleem, ze is gewend om geregeld met de auto op pad te gaan. Ook ging ze altijd geregeld mee in het busje van de uitlaatservice. Wij hebben wel altijd een bench in de auto gehad.

 

Wat de hond leuk vindt om te doen:
Mellow vindt eigenlijk heel veel dingen leuk om te doen! Lekker wandelen, samen trainen, nieuwe dingen leren, detectie werk, denkspelletjes… Je kan het zo gek niet bedenken of je kan haar er wel enthousiast voor krijgen! Dit is dan ook heel belangrijk bij het vinden van een nieuwe baasje voor haar, dat het baasje het ook leuk vindt om lekker actief met haar dingen te gaan ondernemen.

 

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:
Ze heeft moeite met het passeren van fietsers en katten. Hier wil ze wel op reageren als ze te dichtbij komen en je haar niet op tijd weer op je kan laten focussen.
Daarnaast is lang alleen blijven lastig en dat uit zich in blaffen.
Haar jachtdrift maakt het lastig om haar volledig los te laten lopen.

Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: n.v.t.
Woonplaats eigenaar: Zwolle
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-46322374 of 06-38372462

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 7-5