Mo

Mo

  • Grootte: Groot
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Man

Over Mo

Mo is een grote, gecastreerde, Kangal, geboren op 15-07-2018 en met zijn formaat met recht een beer van een hond!


Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties een tijd geleden ingegrepen in het leven van Mo. Na een best lang asielverblijf vond Mo erg fijne bazen, waar hij goed met de kinderen en de andere hond (teef) omging.
Helaas kwam Mo in aanraking met een kat van de buren en is dit niet goed afgelopen voor de kat. Dat is dan ook de reden dat Mo weer terug bij ons is. 

 

Dus gaan wij op zoek naar een fijne nieuwe baas voor Mo waar geen katten in de nabije omgeving zijn, evenals kleine honden. Want hoe leuk Mo ook is voor mensen: kleine dieren moeten echt uit zijn buurt blijven.

 

Mo heeft niet echt het doorsnee karakter van de Kangal. Zijn de meeste Kangals erg waaks en beschermend, Mo vindt het juist gezellig wanneer mensen over de vloer komen en is niet overdreven waaks. 
Hij woonde samen met twee grotere kinderen en daar kon hij het goed mee vinden. Al is Mo altijd wel onbenullig met zijn (bijna) 60 kilo. 
Jongere kinderen zal hij omver denderen, dus wij zoeken een baas waar de kinderen minimaal 10 jaar zijn. 


Mo woonde samen met een grote teef (Zwitserse Sennenhond) en daar kon hij erg goed mee opschieten. Samenwonen met een grote, sociale teef zal dan ook geen probleem zijn.
Een reu, of kleinere hondjes gaat niet goed met Mo. Evenals schapen; daar wil hij graag achteraan zodra hij de kans krijgt.

Mo is geen hond voor een woonwijk, of een plek waar hij katten of kleine honden tegen kan komen.
Hij past het best bij een baas die buitenaf woont. Waar het erf goed afgezet is en waar hij ook gewoon binnen mag zijn. Want Mo is ook graag in huis bij zijn familie. 

Vorig jaar is Mo geopereerd aan zijn knie. Inmiddels is hij helemaal hersteld en loopt weer prima. Er is nog een kleine afwijking te zien in zijn loopje, maar Mo heeft er gelukkig geen last meer van. 

Welke baas woont lekker vrij met een afgezet erf en zoekt een indrukwekkende allemansvriend?

 

Extra info:  operatie aan knie uitgevoerd 2021 |  schofthoogte ongeveer 60 of meer cm. |  Gewicht: 55+ kilo | kan niet met katten, kleine hondjes en/of reuen | hekel aan autorijden.

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

INTERESSE?

Klik dan op de adoptiebutton hierboven.

Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld.
In deze mail wordt o.a. uitgelegd welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen.
Ben je hier nu al benieuwd naar? Kijk dan even bij de FAQ.

 

Gedurende COVID -19 werken wij alleen op afspraak.

Foto's