Mo

Mo

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Mo

Mo is een grote, gecastreerde, Kangal, geboren op 15-07-2018 en met zijn formaat met recht een beer van een hond!

 

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Mo. Na een ander tijdelijk onderkomen is Mo naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor hem.

De dierverzorgers omschrijven Mo als volgt: Mo is onze grote lomperik. Mo vindt mensen erg leuk en komt gezellig naar je toe voor een knuffel of een aai. Hij geniet erg van 1-op-1 tijd met mensen.

Je kunt merken dat er weinig gedaan is met Mo, hij kent nog geen commando’s en gedraagt zich soms nog als een puber. Toch staat hij er open voor om te leren. Mo kan nogal eens behoorlijk onbenullig uit de hoek komen, door zijn enthousiasme, formaat en de meer dan 55 kilo die hij weegt 😉 

Kleine kinderen zal hij (hoe goed bedoeld ook) omver lopen, in een gezin met oudere kinderen (10+) zal Mo ook prima passen.


Mo kan met een stabiele teef van zijn eigen formaat overweg.
Hij kan niet met kleinere hondjes en katten en ook niet met andere reuen.

 

 

Mo is geen hond voor een woonwijk en zal het best tot zijn recht komen bij een baas buitenaf, met ruimte rondom huis en waar hij ook fijn naar binnen kan. Het erf zal goed afgezet moeten zijn voor Mo.

 

Mo kon zijn achterpoot niet gebruiken en heeft een specialistische operatie gehad aan zijn knie. De afgelopen maanden heeft Mo moeten herstellen/revalideren. Inmiddels loopt Mo weer op 4 poten en zal door opbouwen van bespiering zijn poot weer prima bruikbaar zijn. Helemaal 100% zal het niet worden en zijn knie blijft een zwakkere plek, maar Mo is eindelijk pijnvrij!

 

Karakter van de Kangal
De Kangal, of de Turkse herdershond is op zich een vredig en ontspannen dier, zachtaardig en aanhankelijk jegens zijn mensenroedel. Als waak- en herdershond is hij echter van nature zeer attent en wantrouwend tegenover vreemden. Als hij zijn kudde, zijn territorium of zelfs zijn volk als bedreigd ziet, besluit hij snel en zonder aankondiging in te grijpen. Daarom heeft deze grote Anatoliër consistent leiderschap nodig en een baas die hij compromisloos erkent.

Een woonwijk is voor de Kangal niet geschikt.

Welke baas heeft ervaring met Kangals, of aanverwante rassen. En heeft ruimte en tijd voor deze leuke man?

 

Extra info:  overgenomen van andere opvang | niet gecastreerd |  operatie aan knie uitgevoerd |  schofthoogte ongeveer 60 of meer cm. |  Gewicht: 55+ kilo.

 

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

INTERESSE?

Klik dan op de adoptiebutton hierboven.

Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld.
In deze mail wordt o.a. uitgelegd welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen.
Ben je hier nu al benieuwd naar? Kijk dan even bij de FAQ.

 

Gedurende COVID -19 werken wij alleen op afspraak.

Foto's