Panda

Panda

Over Panda

Geboortedatum: 01-04-2018
Geslacht: Mannelijk, gecastreerd
Is het dier gechipt? Ja

Deze vriendelijke gecastreerde kater van 5 jaar heet Panda en heeft helaas niet zo veel geluk gehad de laatste tijd. 

De eigenaren van Panda zijn in 1 jaar tijd drie keer met hem langs geweest in verband met urineweg obstructies. De eerste twee keer is hij gekatheteriseerd en heeft hij meerdere dagen bij ons op de kliniek in de opname gezeten om zijn blaas te spoelen en de obstructie te verwijderen.


Vier weken geleden kwam hij opnieuw in verband met een urinewegobstructie en hebben de eigenaren ervoor gekozen om afstand van Panda te doen omdat zij de behandeling niet opnieuw konden bekostigen. Wij hebben Panda toen onder onze hoede gekomen. 

 

Wij zijn al vanaf het moment dat hij bij ons is gekomen in ons netwerk opzoek naar een gouden mandje voor hem, maar hebben tot op heden helaas geen succes mogen ondervinden. Op 25-06 heeft er bij Panda een urethrostomie / penisamputatie plaatsgevonden. Tijdens deze operatie wordt de punt van de penis verwijderd en wordt er een bredere opening van de plasbuis gecreëerd, waardoor de kans op her-obstructie nihil wordt. Wel is het advies om dit soort patiënten in een omgeving te herplaatsen met zo min mogelijk stressfactoren om zo ook de kans op blaasontsteking door stress zo klein mogelijk te houden.
Speciaal dieet voer of chronische medicatie is momenteel niet nodig.

Nu zijn we op het punt gekomen dat Panda volledig is hersteld van zijn operatie, goed zelfstandig kan plassen, lekker eet en drinkt en we steeds meer van zijn leuke karakter te zien krijgen. Panda is een vrij timide kat, kijkt echt even ¨de kat uit de boom¨, is enorm vriendelijk, knuffelt graag, gaat graag eten na wat TLC en hij laat ook steeds meer zijn (zachte)speelse kant zien.

 

Wij zijn voor Panda op zoek naar een gouden mandje/forever home. Voor Panda is het, zoals eerder benoemd, het beste om te worden herplaatst in een stress-loze omgeving, wat ons betreft betekent dat iemand zonder kleine kinderen en zonder andere dieren. Bij zijn oude eigenaren is hij gewend om naar buiten te gaan maar dit is wat ons betreft geen vereiste. Hij is tevens gechipt.

 

Wij hopen via deze weg een gouden mandje voor deze lieverd te vinden. Mochten jullie nog meer informatie willen, neem dan vooral contact op met de kliniek!

Met (dier)vriendelijke groet,

Het Team van Dierenkliniek de Dierenbus

Omgang met honden: Onbekend
Omgang met katten: Onbekend
Kan met kinderen? Ja, vanaf 10 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: redelijk, afwachtend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 8 uur (hele dag)
Is de kat gewend om naar buiten te gaan? n.v.t.
Is het dier gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden: Verleden van urinewegobstructies. Inmiddels verholpen door middel van een urethrostomie.

 
Woonplaats waar het dier verblijft: Lelystad
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 0320-254021
Overnamekosten: Nader overeen te komen.

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

update: 23-8