Punk

Punk

  • Grootte: Groot
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Vrouw

Over mij

Punk is een lieve Pers, met een geschatte geboortedatum van 15 november 2022.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Punk. Na een ander tijdelijk onderkomen is zij naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor haar.

Punk is een lieve poes die in eerste instantie afwachtend is. Benader je haar rustig en ga je kriebelen en aaien, dan vertrouwt Punk je al snel. Wij verwachten dat Punk bij voldoende aandacht en tijd zich zal ontwikkelen tot een leuke poes.
Maar houd er rekening mee dat Punk echt tijd nodig zal hebben om te wennen aan haar nieuwe mensen en nieuwe omgeving.

Een goed idee is het om Punk een eigen kamertje te geven waar zij de eerste tijd verblijft. Zo kan zij eerst rustig aan haar nieuwe omgeving en mensen wennen. T.z.t. kan de deur dan opengezet worden en kan Punk de rest van het huis verkennen. 

Punk was gewend om met andere katten samen te wonen. Een andere kat zal zij dan ook gezellig vinden! Het spreekt voor zich dat dit natuurlijk ook een sociale kat zal moeten zijn die graag een soortgenoot om zich heen heeft.

Samenwonen met een andere kat hoeft niet per se. Maar dan zal een nieuwe baas wel veel thuis moeten zijn om gezelschap te bieden.

Samenwonen met jonge kinderen zal teveel prikkels geven, maar oudere (12+) kinderen die weten hoe zij met een kat om moeten gaan zullen vast geen probleem zijn.

Wij verwachten dat Punk niet de drang heeft om naar buiten te gaan. Daarom zal zij ook prima als binnenkat kunnen worden gehouden op een ruim (meerkamer)appartement.

Welke lieve baas kan ervoor zorgen dat Punks prachtige vacht regelmatig geborsteld wordt en geeft haar alle tijd om te wennen?

Extra info:

Volgens berichten zouden de katten in de groep waar Punk heeft geleefd Feline Infectieuze Peritonitis ( FIP ) hebben. De katten zijn allemaal nagekeken en onderzocht door een dierenarts en op dit moment is er geen enkele aanwijzing dat ze hiermee besmet zijn.


Neemt niet weg dat ze alsnog wel FIP kunnen krijgen. Het FIP virus ontstaat als variant van een coronavirus dat bij de kat meestal geen ziekte of soms milde diarree veroorzaakt.
Veel katten in Nederland komen in aanraking met verschillende coronavirussen. In enkele gevallen muteert zo’n virus tot FIP. Helaas bestaan er geen testen om te kijken of een kat het heeft of niet.

Voeding: geen dieet.
Extra info:  recent gesteriliseerd |  Mag bij adoptie mee: direct

Media

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.