Rex

Rex

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Rex

Datum van laatste vaccinatie: Nu geldige vaccinatie, wordt 23-03-2021 overgeënt. 
Is het dier /zijn de dieren gechipt: Ja

Rex is een prachtige kanjer van een Ierse Greyhound van 5 jaar jong. We zoeken voor hem bijzondere baasjes die hem de kneepjes van het huishondenleven bij willen brengen, terwijl ze hem waarderen in al zijn windhondheid!

Rex is een redelijk zelfverzekerde jongen met zijn eigen karakter, maar hij heeft ook de typische gevoeligheid van een Grey en een jachtinstinct om rekening mee te houden. Hij wil eigenlijk maar één ding in het leven: zo dicht mogelijk bij zijn baasje zijn. Hij is een lieve, vrolijke en enthousiaste jongen die op dit moment nog op zachte maar duidelijke manier moet leren wat de grens is tussen aandoenlijk en overweldigend.

In zijn opvanggezin laat hij zien dat hij intelligent is en elke dag stapjes vooruit zet in een hele korte tijd. De eerste paar nachten liet hij zich horen als zijn opvanggezin boven lag te slapen, maar met hem toegang tot de gang geven was dat probleem opgelost. Hij loopt zo af en toe eens een keer de gang in en dan weer naar de huiskamer.

Voor deze speciale jongen zoeken wij ervaren baasjes met een heel groot windhondenhart. Omdat Rex gebaat is bij een stabiele omgeving zoeken wij een thuis voor hem zonder te veel prikkels, dus liefst zonder andere dieren, en waar hij niet te vaak alleen hoeft te zijn. 

Kinderen zou hij in zijn enthousiasme omver kunnen lopen, dus daar zijn we terughoudend in. Hij kan niet met katten of kleine en middelgrote hondjes. Naar grotere honden is hij wel sociaal, maar delen vindt hij erg moeilijk. Met grotere honden al in huis zou er dus wel een match kunnen zijn met Rex, maar hij kan echt prima als enige hond leven.

Rex loopt perfect mee aan de riem en gaat graag mee wandelen. Hij is buiten wel alert op zijn omgeving en neemt graag in zich op wie en wat er loopt. Om Rex tegen zichzelf te beschermen wanneer er kleinere honden op hem afrennen wandelt Rex buiten met een muilkorf. Hier is hij aan gewend en accepteert dit prima. 

 

 

Rex is een typisch slachtoffer van de racingindustrie waar zijn jachtinstinct extreem is aangewakkerd. Hij heeft 5 jaar lang nooit heeft geleerd in een huis te wonen, aan de riem te wandelen en vertrouwen te hebben dat je niet keer op keer in je donkere kennel achter wordt gelaten. Omdat Rex zo’n mensgerichte hond is, geniet hij nu van mensen om zich heen en vindt hij visite ook wel gezellig. Hij begroet die en gaat gewoon weer rustig liggen daarna. Even samen spelen met een balletje in huis of een floss vindt hij leuk, maar echt fanatiek is hij daar niet in. 

Rex kan wat overprikkeld/opgewonden raken van bepaalde dingen in huis, zoals zijn eten of als zijn opvanggezin terugkomt van weggeweest (boven of toch hoognodig even buiten de deur). Op zulke momenten durft hij nog wel een keer zijn poot op te tillen in huis. Daar heeft hij nog wat tijd en goede rustige begeleiding in nodig. 

 

In de korte tijd dat hij in Nederland is, is Rex bij vele van ons in het hart gekropen. We hopen dan ook dat we voor hem die speciale mensen vinden die het beste uit hem kunnen halen en hem de rest kunnen laten vergeten, én waar hij ‘s avonds tevreden tegenaan mag kruipen op de bank. 

 

AANVULLENDE INFO:

Hoe is de omgang met honden? Honden van eigen grootte gaat goed. Teveel jachtinstinct voor omgang met middelgrootte en kleine honden.
Hoe is de omgang met katten? Slecht, veel jachtinstinct
Hoe is de omgang met kinderen? Onbekend, niet herplaatsen bij kinderen jonger dan 10 jaar.
Omgang met vreemden /bezoek? goed, allemansvriend
Kan hij/zij alleen thuis blijven? Na gewenning eventjes (2 uurtjes)

Zijn er medische bijzonderheden? Rex is helemaal gezond, kale billen komen door Bald Tigh Syndrome. Geen actie op vereist.
Is dit dier gecastreerd: ja

Plaats waar dit dier verblijft: in opvang in Zwolle

Rex wordt bemiddeld voor Stichting Greyhounds in Nood. Herplaatsing geschiedt via deze stichting.


Geïnteresseerden in Rex kunnen contact opnemen met Stichting Greyhounds in Nood NL via een van de regioconsulenten: 
Greyhoundsinnood – regio-consulenten 

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's