Rico en Romy

Rico en Romy

  • Geslacht: Mixed
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Rico & Romy

Leeftijden dieren: 1,5 jaar
Datum van laatste vaccinatie: 04-06-2021
Zijn de dieren gechipt? Ja

De belangrijkste reden van herplaatsing is dat Rico behoefte heeft aan een rustiger huishouden, dan wij hem kunnen bieden.
Hij heeft een paar keer blaasontsteking gehad en wij vermoeden dat de dierenarts gaf aan dat dit waarschijnlijk door stress komt. Momenteel wonen Rico en Romy in een huis met twee volwassenen en twee kinderen. Hoewel Rico best overweg kan met de kinderen aan wie hij gewend is en ook soms komt knuffelen of spelen, ervaart Rico wel stress als er vreemde kinderen over de vloer komen.

Rico is ook wat angstig voor volwassenen, hij is niet te benaderen. Je moet echt wachten tot hij naar jou toekomt. Hij is wel erg spraakzaam naar zijn eigen mensen. Hij speelt graag met zijn zus Romy, dan racen ze achter elkaar aan of stoeien.
Romy is echt een nieuwsgierig, avontuurlijk en ondeugend poesje. Ze komt mensen begroeten en wie ze beter kent mag haar veelvuldig knuffelen. Ze komt ook graag op schoot zitten en slapen. Rico komt in de avond wanneer je tv zit te kijken op schoot of in de buurt liggen en wil dan ook wel graag geaaid worden.

Ze zijn gewend om in huis te blijven en hebben met goed weer toegang tot een omheinde tuin. Romy doet wel ontsnappingspogingen en wil graag op avontuur. Rico is dol op buiten zijn, maar een straat met verkeer zou op hem teveel indruk maken, vermoeden wij.

Omgang met honden:  Onbekend
Omgang met katten: met elkaar goed, andere katten onbekend
Kunnen met kinderen? Ja, vanaf 6 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: redelijk, ene wel, ander niet
Kunnen de dieren alleen thuis blijven? Ja, 8 uur (hele dag)
Zijn de katten gewend om naar buiten te gaan? Nee, zijn binnenkatten, hebben met goed weer toegang tot een omheinde tuin
Zijn de dieren gecastreerd /gesteriliseerd: Ja
Moeten zij samen herplaatst worden? We willen ze graag samen laten herplaatsen. Het zijn broer en zus, ze zullen in hun nieuwe omgeving steun hebben aan elkaar om te wennen.

Medische bijzonderheden: Rico heeft vanwege de stress speciaal dieetvoer.

Plaats waar de dieren verblijven: Almere

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: elian_co@hotmail.com / 06-18572890

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's