Rox

Rox

Over Rox

Geboortedatum: 01-07-2021
Geslacht: Teefje, gesteriliseerd
Grootte: Middelgrote hond
Datum vaccinatie: 20-12-2021
Is het dier gechipt? Ja

 

Helaas zijn we voor onze Rox op zoek naar een nieuw thuis.

Rox is een lieve, aanhankelijke jongedame. Superlief voor haar eigen gezin en de mensen die ze goed kent, maar heel terughoudend naar nieuwe mensen. Ze is een middenformaat kruising met twee verschillende kleuren ogen.

Rox vindt het heerlijk wanneer haar baasjes veel thuis zijn, ze vraagt dan niet veel aandacht, kan uren liggen wachten (als je aan het thuiswerken bent bijvoorbeeld) tot zij aan de beurt is. En als ze aan de beurt is, wil ze wil heel graag leren, ze is een slimme meid en bereid om hard voor “haar mensen” te werken, alle trucjes en commando’s gaan erin als koek!

Rox houdt van lange wandelingen en van flink rennen om haar jonge-honden-energie kwijt te kunnen. Ze vindt het ook gezellig om mee op stap te gaan in de auto. Ze houdt van spelen met andere honden en is meestal lief naar andere honden, wil altijd spelen als de andere hond dat ook wil. Soms ook gewoon even een korte snuffel en weer verder wandelen. Ze is gewend om met katten te leven, al moet de kat hier wel tegen opgewassen zijn, want ze wil lekker lomp spelen. Maar kan ook heerlijk samen met de kat op de bank slapen.

 

Rox haar wiegje stond in Griekenland, ze is in november 2021 naar Nederland gekomen. Ze is dus al helemaal ingeburgerd! Kort na haar komst naar Nederland is ze geadopteerd door ons, een gezin van vader, moeder en tienerdochter. Helaas hebben wij – na goed en lang nadenken – moeten besluiten om voor Rox een ander huisje te zoeken.

Rox heeft een vertrouwensprobleem richting mensen, ze vindt het moeilijk om haar huis en haar gezin te delen met derden. Volgens de gedragsdeskundige is haar gedrag niet afkomstig uit agressie, maar vanuit angst, een probleem dat heel lastig aan te pakken is. Maar met meer tijd (dan wij hebben) kan haar gedrag nog een eind verbeteren.

Rox is dus onzeker wat nieuwe mensen betreft, en kan vanuit haar onzekerheid haar huis en haard verdedigen. Met geduld en training, vooral gericht op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zal haar behoefte om haar veilige omgeving te verdedigen verdwijnen, maar nooit helemaal. Wanneer er nu onbekende mensen in haar huis komen, valt ze aan, omdat ze ‘de mens’ eng vindt en dat niet anders kan laten merken, ze heeft weinig vertrouwen in de mens. Mannen zijn spannender dan vrouwen. Dus ze valt eerder uit naar mannen, naar vrouwen valt ze ook wel uit, maar minder snel. Kinderen zijn heel ook spannend, de onverwachte bewegingen die ze maken, dus een plaatsing bij een gezin met kleine kinderen is geen optie. Aan dit probleem moet dan ook nog meer gewerkt worden.

 

Daarnaast is alleen thuisblijven af en toe een probleem. Want ze is waaks en slaat aan op dingen buiten die ze niet vertrouwt. Inmiddels slaat ze op 9 van de 10 dingen die voorbij komen niet meer aan en kunnen we haar als we thuis zijn bij het 10e ding snel laten inzien dat het niet nodig is en dat ze dus stil moet zijn. Maar als ze dat als ze alleen thuis is, moet bedenken, doet ze daar wel even over (5 minuten), maar ze wordt weer stil.

 

Voor Rox zoeken we dus een baasje die meer tijd en ruimte (een plek waar ze zich terug kan trekken van bezoek, dus niet in de kamer waar het bezoek ook wordt ontvangen) heeft dan wij, die houdt van flinke wandelingen. Met geduld is bezoek ontvangen te trainen: regelmatige bezoekers worden na verloop van tijd geaccepteerd en worden met een warm welkom zonder geblaf binnen gehaald en mogen zelfs haar eten afpakken (en dat voor een straathond!).

 

Haar toekomstige baasje leert haar nog beter om af en toe alleen thuis te zijn, helpt haar met haar zelfvertrouwen en haar vertrouwen in de mensen zodat ze haar verdedigingsstrategie los kan laten en met volle teugen kan genieten van het hond-zijn.

Ben je een ervaren hondenbaasje, en zie je het als een uitdaging om Rox verder te laten groeien in haar ontwikkeling ? Laat het ons weten en stuur een mailtje met een korte beschrijving van je woon- en werksituatie. Wij nemen graag contact op om je veel meer over Rox te vertellen.

 

Omgang met honden: Goed
Omgang met katten: Goed
Kan met kinderen? Ja, vanaf 10 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: slecht
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 6 uurtjes
Is het dier gesteriliseerd: Ja
Medische bijzonderheden: n.v.t.

 

Woonplaats waar het dier verblijft: Kampen
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-50207780

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Video's en foto's

update: 1-4